Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5636
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДолгіх, Я. В.-
dc.contributor.authorДолгих, Я. В.-
dc.contributor.authorDolgikh, Y.-
dc.date.accessioned2018-04-10T13:24:56Z-
dc.date.available2018-04-10T13:24:56Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationДолгіх Я. В. Застосування методу DEA для оцінки ресурсних показників, що забезпечують ефективне виробництво та реалізацію основних видів продукції рослинництва сільськогосподарськими підприємствами України [Електронний ресурс] / Я. В. Долгіх // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Економіка і менеджмент" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 1 (67). - С. 30-35.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5636-
dc.descriptionDEA analysis is used to determines the optimal values of the resources used by agricultural enterprises of Ukraine in the manufacture and sale of crop production. Annual statistic data over the 2014 have been used. We apply basic VRS-input DEA model. The input variables in this study are: 1) the ratio of workers to the number of agricultural enterprises in the region; 2) area from which the harvest of grains and legumes; 3) quantity of tractors, combine machines. Output variables are: 1) the production of grain and leguminous crops; 2) selling of grains and leguminous crops. Influence of the input and output variables of agricultural enterprises on the pure technical efficiency is analyzed. The target values of input variables for inefficient enterprises have been evaluated.uk_UK
dc.description.abstractМетодом DEA визначаються ресурсні показники для сільськогосподарських підприємств регіонів України, що дозволяють досягати 100 відсоткової ефективності в галузі виробництва та реалізації основних видів продукції рослинництва. На основе статистической информации за 2014 г., методом DEA оценены оптимальные значения ресурсных показателей, обеспечивающих 100% эффективность работы сельскохозяйственных предприятий регионов Украины в области производства и реализации основных видов продукции растениеводства. В расчётах использовалась модель VRS, ориентированная на вход. Входные параметры мо-дели: 1) площадь, с которой собрана продукция растениеводства на 1 работающего, га; 2) объём минеральных и органических удобрений на 1 га; 3) количество сельскохозяйственной техники (тракторов, зерноуборочных машин и др.), шт.. Выходные параметры: 1) производство продукции растениеводства, тыс. т.; 2) реализация продукции растениеводства, тыс. т. Получены оценки чистой технической эффективности, оптимальные значения ресурсных показателей, обеспечивающих 100% эффективность работы сельскохозяйственных предприятий регионов Украины в области производства и реализации основных видов продукции растениеводства.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСНАУuk_UK
dc.subjectметод DEAuk_UK
dc.subjectчиста технічна ефективністьuk_UK
dc.subjectоптимальні ресурсні показникиuk_UK
dc.subjectметод DEAuk_UK
dc.subjectчистая техническая эффективностьuk_UK
dc.subjectоптимальные ресурсные показателиuk_UK
dc.subjectDEA methoduk_UK
dc.subjectpure technical efficiencyuk_UK
dc.subjectoptimal resource indicatorsuk_UK
dc.titleЗастосування методу DEA для оцінки ресурсних показників, що забезпечують ефективне виробництво та реалізацію основних видів продукції рослинництва сільськогосподарськими підприємствами Україниuk_UK
dc.title.alternativeПрименение метода DEA для оценки ресурсних показателей, обеспечивающих эффективное производство и реализацию основных видов продукции растениеводства сельскохозяйственными предприятиями Украиныuk_UK
dc.title.alternativeApplication of DEA for assessment resource indicators, providing efficient production and sales major crop products by agricultural enterprises of Ukraineuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdf1,23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.