Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5699
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПриходько, М. Ф.-
dc.contributor.authorПриходько, Н. Ф.-
dc.contributor.authorPrikhodko, N. F.-
dc.date.accessioned2018-05-15T11:55:28Z-
dc.date.available2018-05-15T11:55:28Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationПриходько М. Ф. Вплив складу жиру молока корів на його біологічну цінність [Електронний ресурс] / М. Ф. Приходько // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 5/1 (31). - С. 139-145.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5699-
dc.descriptionThe results of the study of fatty acid composition of milk of cows of lipids Ukrainian brown milk breed, Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed, his score, determining its biological value and interbreed differences. It was found that the content of most of the essential fatty acids and their relations that affect the bioavailability and digestibility of the milk fat, the advantage belongs to the animals Sumy type of the Ukrain-ian blackly-pied milk breed. Іndex on the content of fatty acids in the milk can be used in the dairy industry for special milk products, as well as in the selection of animals for breeding with more beneficial properties of the milk.uk_UK
dc.description.abstractУ статті наведені результати дослідження жирнокислотного складу ліпідів молока корів української бурої молочної породи та сумського внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породи, його оцінка, визначення біологічної цінності та її міжпородних відмінностей. Встановлено, що за вмістом більшості життєво важливих жирних кислот і їх співвідношень, які впливають на біологічну цінність і засвоюваність молочного жиру, перевага належить тваринам сумського внутрішньопородного типу УЧРМП. Дані про вміст жирних кислот в молоці можуть використовуватись в молокопереробній промисловості для створення спеціальних молочних продуктів, а також в селекції для виведення тварин з більш корисними властивостями молока. В статье приведены результаты исследования жирнокислотного состава липидов молока коров украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской черно-пестрой молочной породы, его оценка, определение биологической ценности и ее межпородных различий. Установлено, что по содержанию большинства жизненно важных жирных кислот и их соотношений, влияющих на биологическую ценность и усвояемость молочного жира, преимущество принадлежит животным сумского внутрипородного типа УЧПМП. Данные по содержанию жирных кислот в молоке могут использоваться в молокоперерабатывающей промышленности для создания специальных молочных продуктов, а также в селекции для выведения животных с более полезными свойствами молока.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСНАУuk_UK
dc.subjectукраїнська бура молочна породаuk_UK
dc.subjectсумський внутріпородний тип української чорно-рябої молочної породиuk_UK
dc.subjectкоровиuk_UK
dc.subjectукраинская бурая молочная породаuk_UK
dc.subjectсумской внутрипородный тип украинской черно-пестрой молочной породыuk_UK
dc.subjectкоровыuk_UK
dc.subjectUkrainian brown milk breeduk_UK
dc.subjectSumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breeduk_UK
dc.subjectcowsuk_UK
dc.titleВплив складу жиру молока корів на його біологічну цінністьuk_UK
dc.title.alternativeВлияние состава жира молока коров на его биологическую ценностьuk_UK
dc.title.alternativeInfluence of the composition of fat milk cows on its biological valuesuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
28.pdf2,26 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.