Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5700
Title: | Особливості м’ясних та забійних властивостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід Сумського регіону |
Other Titles: | Особенности мясных и убойных свойств бычков украинский черно-пестрой и бурой молочных пород Сумского региона Meat and slaughter features of bulls Ukrainian Black-and-White and Brown Dairy Breeds in Sumy region |
Authors: | Салогуб, А. М. Бондарчук, В. М. Єремейчук, І. О. Салогуб, А. Н. Бондарчук, В. Н. Еремейчук, И. А. Sologub, A. M. Bondarchuk, V. M. Yeremeychuk, I. A. |
Keywords: | бугайці забійні та м’ясні якості українська чорно-ряба молочна бычки убойные и мясные качества украинская черно-пёстрая молочная bulls slaughter and meat quality Ukrainian Black-and-White Dairy |
Issue Date: | 2017 |
Publisher: | СНАУ |
Citation: | Салогуб А. М. Особливості м’ясних та забійних властивостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід Сумського регіону [Електронний ресурс] / А. М. Салогуб, В. М. Бондарчук, І. О. Єремейчук // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 5/1 (31). - С. 153- 157. |
Abstract: | За дослідженнями забійних та м’ясних якостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід забитих у віці 18 місяців встановлено, що кращими за забійною масою та забійним виходом характеризувалися бугайці української бурої молочної породи (258,8 кг та 54,3%) у порівнянні з українською чорно-рябою молочною (249,5 кг та 52,6%). Вихід м’якоті у бугайців української чорно-рябої молочної породи склав 187,1 кг, а у ровесників української бурої молочної – 198,4 кг з перевагою 11,3 кг на користь бурих тварин. По исследованиям убойных и мясных качеств бычков украинских черно-пёстрой и бурой молочных пород забитых в возрасте 18 месяцев установлено, что лучше по убойной массе и убойным выходом характеризовались бычки украинской бурой молочной породы (258,8 кг и 54,3%) по сравнению с украинской черно-пёстрой молочной (249,5 кг и 52,6%). Выход мякоти у бычков украинской черно-пёстрой молочной породы составил 187,1 кг, а у ровесников украинской бурой молочной – 198,4 кг с преимуществом 11,3 кг в пользу бурых животных. |
Description: | According studies slaughter and meat qualities of bull-calves Ukrainian Black-and-White and Brown Dairy breeds slaughtered at 18 months found that the best slaughter weight and slaughter yield had the bulls of Ukrainian Brown Dairy breed (258,8 kg and 54,3%) in comparison with Ukrainian Black-and-White Dairy (249,5 kg and 52,6%). The meat yield in bulls of Ukrainian Black-and-White Dairy breed was 187,1 kg, but at contemporaries of Ukrainian Brown Dairy – 198,4 kg, more on 11,3 kg in favor of Brown animals. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5700 |
Appears in Collections: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.