Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5700
Title: Особливості м’ясних та забійних властивостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід Сумського регіону
Other Titles: Особенности мясных и убойных свойств бычков украинский черно-пестрой и бурой молочных пород Сумского региона
Meat and slaughter features of bulls Ukrainian Black-and-White and Brown Dairy Breeds in Sumy region
Authors: Салогуб, А. М.
Бондарчук, В. М.
Єремейчук, І. О.
Салогуб, А. Н.
Бондарчук, В. Н.
Еремейчук, И. А.
Sologub, A. M.
Bondarchuk, V. M.
Yeremeychuk, I. A.
Keywords: бугайці
забійні та м’ясні якості
українська чорно-ряба молочна
бычки
убойные и мясные качества
украинская черно-пёстрая молочная
bulls
slaughter and meat quality
Ukrainian Black-and-White Dairy
Issue Date: 2017
Publisher: СНАУ
Citation: Салогуб А. М. Особливості м’ясних та забійних властивостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід Сумського регіону [Електронний ресурс] / А. М. Салогуб, В. М. Бондарчук, І. О. Єремейчук // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 5/1 (31). - С. 153- 157.
Abstract: За дослідженнями забійних та м’ясних якостей бугайців українських чорно-рябої та бурої молочних порід забитих у віці 18 місяців встановлено, що кращими за забійною масою та забійним виходом характеризувалися бугайці української бурої молочної породи (258,8 кг та 54,3%) у порівнянні з українською чорно-рябою молочною (249,5 кг та 52,6%). Вихід м’якоті у бугайців української чорно-рябої молочної породи склав 187,1 кг, а у ровесників української бурої молочної – 198,4 кг з перевагою 11,3 кг на користь бурих тварин. По исследованиям убойных и мясных качеств бычков украинских черно-пёстрой и бурой молочных пород забитых в возрасте 18 месяцев установлено, что лучше по убойной массе и убойным выходом характеризовались бычки украинской бурой молочной породы (258,8 кг и 54,3%) по сравнению с украинской черно-пёстрой молочной (249,5 кг и 52,6%). Выход мякоти у бычков украинской черно-пёстрой молочной породы составил 187,1 кг, а у ровесников украинской бурой молочной – 198,4 кг с преимуществом 11,3 кг в пользу бурых животных.
Description: According studies slaughter and meat qualities of bull-calves Ukrainian Black-and-White and Brown Dairy breeds slaughtered at 18 months found that the best slaughter weight and slaughter yield had the bulls of Ukrainian Brown Dairy breed (258,8 kg and 54,3%) in comparison with Ukrainian Black-and-White Dairy (249,5 kg and 52,6%). The meat yield in bulls of Ukrainian Black-and-White Dairy breed was 187,1 kg, but at contemporaries of Ukrainian Brown Dairy – 198,4 kg, more on 11,3 kg in favor of Brown animals.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5700
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
31.pdf1,77 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.