Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5737
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФотіна, Г. А.-
dc.contributor.authorКоваленко, І. В.-
dc.contributor.authorФотина, Г. А.-
dc.contributor.authorКоваленко, И. В.-
dc.contributor.authorFotina, G. A.-
dc.contributor.authorKovalenko, I. V.-
dc.date.accessioned2018-05-24T08:45:35Z-
dc.date.available2018-05-24T08:45:35Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationФотіна Г. А. Бактеріологічні дослідження змивів з поверхні шкаралупи інкубаційного яйця [Електронний ресурс] / Г. А. Фотіна, І. В. Коваленко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 1 (40). – С. 95-98.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5737-
dc.descriptionSpeciescompositionofpathogensinpoultryEachroomisvaried, it may include different groups of bacteria, viruses, mycoplasma, etc.. An increasing number of constraints to the epizootic situation in poultry farms, are able to form favorable conditions for the accumulation of a variety of microorganisms to carry out their passage through the body of poultry that subsequently, enhances virulence, including opportunistic microflora to antibacterial agents used, which include disinfectants. This article presents the results of bacteriological studies washings with the shell surface of hatching eggs prior to sanitizing processing working solution SanStim, Sumerian silver, silver citrate and the results obtained after the application of study medication.uk_UK
dc.description.abstractВидовий склад збудників хвороб в кожному птахівничому приміщенні різноманітний, він може включати різні групи бактерій, вірусів, мікоплазм та ін. Зростає число факторів, що ускладнюють епізоотичну ситуацію в птахо господарствах, здатні утворювати сприятливі умови для накопичення різних мікроорганізмів, здійснювати їх пасажу через організм птиці, що, згодом, сприяє посиленню вірулентності, в тому числі і умовно-патогенної мікрофлори до застосовуваних антибактеріальних засобів, до яких відносять дезінфектанти. У даній статті наведено результати бактеріологічних досліджень змивів з поверхні шкарлупи інкубаційного яйця перед проведенням сануючої обробки робочими розчинам СанСтім, Шумерське срібло, цитрат срібла та результати отримані після застосування досліджуваних препаратів. Видовой состав возбудителей болезней в каждом птицеводческом помещении разнообразен, он может включать различные группы бактерий, вирусов, микоплазм и др. Растет число факторов, затрудняющих эпизоотической ситуации в птице хозяйствах, способны образовывать благоприятные условия для накопления различных микроорганизмов, осуществлять их прохождения через организм птицы, что впоследствии, способствует усилению вирулентности, в том числе и условно-патогенной микрофлоры к применяемым антибактериальным средствам, к которым относят дезинфектанты. В данной статье приведены результаты бактериологических исследований смывов с поверхности скорлупы инкубационного яйца перед проведением санирующей обработки рабочими растворам СанСтим, Шумерское серебро, цитрат серебра и результаты получены после применения исследуемых препаратов.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСНАУuk_UK
dc.subjectдезінфекціяuk_UK
dc.subjectінкубаційне яйцеuk_UK
dc.subjectшкаралупаuk_UK
dc.subjectдезинфекцияuk_UK
dc.subjectинкубационное яйцоuk_UK
dc.subjectскорлупаuk_UK
dc.subjectdisinfectionuk_UK
dc.subjecthatching eggsuk_UK
dc.subjectshucksuk_UK
dc.titleБактеріологічні дослідження змивів з поверхні шкаралупи інкубаційного яйцяuk_UK
dc.title.alternativeБактериологическое исследование смывов с поверхности скорлупы инкубационных яицuk_UK
dc.title.alternativeBacteriological researchof swabs from the surface of the shell hatching eggsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
21.pdf1,04 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.