Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6399
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГлупак, З. І.-
dc.contributor.authorГлупак, З. И.-
dc.contributor.authorHlupak, Z. I.-
dc.date.accessioned2019-03-20T13:57:28Z-
dc.date.available2019-03-20T13:57:28Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationГлупак З. І. Особливості стандартизації пшениці в Україні та США [Електронний ресурс] / З. І. Глупак // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Агрономія і біологія " / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 9 (34). – С. 56-61.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6399-
dc.descriptionThe article presents a comparison of the Ukrainian state standard for wheat grain with the standard of the United States of America. The parameters of soft and hard wheat quality, which are regulated by the standards of both countries, are analyzed. The common characteristics and differences in determining the quality class of wheat are given. The analysis of the methods of determining the basic quality indices of wheat has been carried out. The Ukrainian standard is very different from the US standard. It is impossible to fully compare the grain class in these countries, since they are based on different principles and techniques. Therefore, in order to compare the quality of the grain, it is necessary to use the same method of their determination.uk_UK
dc.description.abstractВ статті наведено порівняння українського державного стандарту на зерно пшениці із стандартом Сполучених Штатів Америки. Проаналізовано показники якості пшениці м’якої та твердої, які регламентуються стандартами обох країн. Наведено спільні характеристики та відмінності у визначенні класу якості пшениці. Проведено аналіз методик визначення основних показників якості пшениці. Український стандарт дуже сильно відрізняється від стандарту США. Неможливо повністю порівняти клас зерна в цих країнах, оскільки в їх основу покладено різні принципи та методику. Тому, щоб порівняти якість зерна необхідно використовувати однакову методику їх визначення. В статье приведено сравнение украинского государственного стандарта на зерно пшеницы со стандартом Соединенных Штатов Америки. Проанализированы показатели качества пшеницы мягкой и твердой, которые регламентируются стандартами обеих стран. Приведены общие характеристики и различия в определении класса качества пшеницы. Проведен анализ методик определения основных показателей качества пшеницы. Украинский стандарт очень сильно отличается от стандарта США. Невозможно полностью сравнить класс зерна в этих странах, поскольку в их основу положены различные принципы и методику. Поэтому, чтобы сравнить качество зерна необходимо использовать одинаковую методику их определения.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectпшеницяuk_UK
dc.subjectстандарт на пшеницюuk_UK
dc.subjectклас якості пшениціuk_UK
dc.subjectпшеницаuk_UK
dc.subjectстандарт на пшеницуuk_UK
dc.subjectкласс качества пшеницыuk_UK
dc.subjectwheatuk_UK
dc.subjectwheat standarduk_UK
dc.subjectwheat quality classuk_UK
dc.titleОсобливості стандартизації пшениці в Україні та СШАuk_UK
dc.title.alternativeОсобенности стандартизации пшеницы в Украине и СШАuk_UK
dc.title.alternativePeculiarities of wheat standardization in Ukraine and in the USAuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdf498,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.