Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6453
Назва: Амінокислотний та жирно-кислотний склад м’яса диких тварин
Інші назви: Аминокислотный и жирно-кислотный состав мяса диких животных
Amino acid and fatty acid composition of meat of wild animals
Автори: Авраменко, Н. О.
Нагорна, Л. В.
Авраменко, Н. А.
Нагорна, Л. В.
Avramenko, N. A.
Nagorna, L. V.
Ключові слова: дика фауна
дикі тварини
розповсюдженість
дикая фауна
дикие животные
распространение
meat
wild zoons
venison
Дата публікації: 2017
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Авраменко Н. О. Амінокислотний та жирно-кислотний склад м’яса диких тварин [Електронний ресурс] / Н. О. Авраменко, Л. В. Нагорна // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 11 (41). – С. 33-36.
Короткий огляд (реферат): Вивчено хімічний склад, якість і безпеку м'яса кабанів, козулі з різних місць видобутку для подальшого використання технологічних продуктів в спеціальних цілях. Для оцінки біологічної цінності був використаний швидкий спосіб виявлення амінокислот, заснований на порівнянні амінокислотної композиції білкової проби з випробувальною амінокислотною композицією ідеального білка. Взято як стандартне білкове яйце. Вміст пестицидів, макро-та мікроелементів, важких металів у м'ясі кабана, отриманих з Сумської, Полтавської та Чернігівської областей в строки, встановлені законами полювання. Склад та властивості ліпідів, амінокислотний склад та колір м'яса різних видів тварин. Безпечне використання м'яса диких тварин і готового продукту з оптимальними показниками якості. Изучение химического состава, качества и безопасности мяса дикого кабана, косули из различных мест добычи для последующего использования технологических продуктов в специальных целях. Для оценки биологической ценности применялся метод аминокислот, основанный на сравнении аминокислотного состава образца белка с тестовым аминокислотным составом идеального белка. Взято как стандартное белковое яйцо. Содержание пестицидов, макро- и микроэлементов, тяжелых металлов в мясе дикого кабана было сделано в Сумской, Полтавской и Черниговской областях в соответствии с законами охоты. Состав и свойства липидов, аминокислотный состав и цвет мяса разных видов животных. Безопасное использование мяса диких животных и готового продукта с оптимальными показателями качества.
Опис: Examine the chemical composition, quality and safety of meat of wild boar, roe deer and various places prey for later use technology products for special purposes. Studies choice of main and auxiliary raw materials, functional ingredients in meat technology using meat of wild animals. Considered the biomedical requirements. To assess the biological value was used amino acid swift method, based on a comparison of the amino acid composition of the protein sample to the test amino acid composition of ideal protein. Taken as the standard protein egg. The content of pesticides, macro-and micronutrients, heavy metals in meat of wild boar learned from Sumy, Poltava and Chernigov region in terms established by the laws of hunting. The composition and properties of lipids, amino acid composition and color of meat of different animal species. Use the meat of wild animals safe and provides a finished product with optimum quality indicators.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6453
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdf491,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.