Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6526
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСкляр, О. І.-
dc.contributor.authorГерун, І. В.-
dc.contributor.authorКіричек, Л. В.-
dc.contributor.authorСкляр, А. И.-
dc.contributor.authorГерун, И. В.-
dc.contributor.authorКиричек, Л. В.-
dc.contributor.authorSklyar, O. I.-
dc.contributor.authorGerun, I. V.-
dc.contributor.authorKirichek, L. V.-
dc.date.accessioned2019-04-12T11:30:35Z-
dc.date.available2019-04-12T11:30:35Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationСкляр О. І. Годівля корів як один із факторів захворювання на кетоз і вплив на якість та безпечність молока [Електронний ресурс] / О. І. Скляр, І. В. Герун, Л. В. Кіричек // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 1 (42). – С. 251-254.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6526-
dc.descriptionIn the article, data on the influence of the structure of the ration of cows during the dry period, especially on the 2,5-3 weeks prior to calving and practically during the same period after it, was observed on ketosis. With the disease of cows, ketosis changes the quality and safety of milk. In case of malnutrition, the disease was detected in ketosis in the range of 21 and 26%. The disease was of varying severity from 1.5 to 5 mmol/l. In the study of milk of cows suffering from ketosis, the lesions were found to have a positive reaction within 5-7%. Dehydration from the diet of dead cows, especially in the last period of honey, sour foods and vice versa, the introduction of sugary in most cases, prevents the disease from ketosis, improves the quality and safety of milk.uk_UK
dc.description.abstractУ статті наведені дані щодо впливу структури раціону корів сухостійного періоду, особливо, за 2,5-3 неділі до отелення та практично в такий же період після нього захворювання на кетоз. При захворюванні корів на кетоз змінюється якість та безпечність молока. За неправильної годівлі виявлено захворювання на кетоз в межах 21 та 26 %. Захворювання було різного ступеня важкості від 1,5 до 5 ммоль/л. При дослідженні молока корів хворих на кетоз пробою Лестраде була виявлена позитивна реакція в межах 5-7 %. Видалення із раціону кислих кормів сухостійних корів, особливо, у останній період тільності, та навпаки введення цукристих в більшості випадків робить профілактику захворювання на кетоз, покращує якість та безпечність молока. В статье наведены данные о влиянии структуры рациона коров в сухостойный период, особенно за 2,5-3 недели до отела и практически в такой же в период после заболевания кетозом. При заболевании коров кетозом меняется качество и безопасность молока. При неправильном кормлении обнаружено заболевание кетозом в пределах 21 и 26 %. Заболевание было различной степени тяжести от 1,5 до 5 ммоль/л. При исследовании молока коров больных кетозом пробой Лестрад была обнаружена положительная реакция в пределах 5-7 %. Удаление из рациона сухостойных коров, особенно в последний период стельности, кислых кормов и наоборот введение сахаристых в большинстве случаев делает профилактику заболевания кетозом, улучшает качество и безопасность молока.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectкетозuk_UK
dc.subjectкетонові тілаuk_UK
dc.subjectякість та безпечністьuk_UK
dc.subjectкетозuk_UK
dc.subjectкетоновые телаuk_UK
dc.subjectкачество и безопасностьuk_UK
dc.subjectketosisuk_UK
dc.subjectketone bodiesuk_UK
dc.subjectquality and safetyuk_UK
dc.titleГодівля корів як один із факторів захворювання на кетоз і вплив на якість та безпечність молокаuk_UK
dc.title.alternativeКормление коров как один из факторов заболевания кетозом и влияние на качество и безопасность молокаuk_UK
dc.title.alternativeFeeding cows as one of the factors of ketosis and the impact on the quality and safety of milkuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
30.pdf383,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.