Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6548
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХрамкова, О. М.-
dc.contributor.authorПовод, М. Г.-
dc.contributor.authorХрамкова, О. Н.-
dc.contributor.authorПовод, Н. Г.-
dc.contributor.authorKhramkova, O. N.-
dc.contributor.authorPovod, N. G.-
dc.date.accessioned2019-04-18T11:23:12Z-
dc.date.available2019-04-18T11:23:12Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationХрамкова О. М. Забійні якості свиней ірландського походження за різної предзабійної живої маси [Електронний ресурс] / О. М. Храмкова, М. Г. Повод // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 2 (34). – С. 287-292.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6548-
dc.descriptionThe slaughter quality of pigs of Irish breeding during their hybridization with boars of terminal lines of various origin was investigated. It is established that the highest at 4,1 ... 2,0% slaughter yield, both for pre-slaughter weight of 100 kg, and for pre-slaughter weight of 120 kg in pigs obtained from parents of foreign origin. Among animals of foreign origin, the best slaughtered qualities were observed in young pigs from sows (Li × Yi) covered by terminal boars line maxgro. This trend was observed both during fattening to pre-slaughter weight of 100 kg and 120 kg. Loss of live weight during transport were higher by 0.9...0.1% of animals of foreign origin compared to animals of domestic breeding. They also had higher levels of 0,5 ... 0,1% of the mass loss of carcasses during cooling.uk_UK
dc.description.abstractДосліджено забійні якості свиней ірландської селекції при їх гібридизації з кнурами термінальних ліній різного походження. Встановлено, вищий на 4,1…2,0 % забійний вихід, як за передзабійної маси 100 кг, так і за передзабійної маси 120 кг у свиней отриманих від батьків зарубіжного походження. Серед тварин зарубіжного походження, кращі забійні якості спостерігалися у молодняку свиней відібраного від свиноматок (Лі×Йі) покритих термінальними кнурами лінії максгро. Ця тенденція спостерігалась як при відгодівлі до передзабійної маси 100 кг, так і 120 кг. Втрати живої маси при транспортуванні були вищими на 0,9…0,1 % у тварин зарубіжного походження порівняно з тваринами вітчизняної селекції. Також у них встановлено вищі на 0,5…0,1 % втрати маси туш під час охолодження. Исследованы убойные качества свиней ирландской селекции при их гибридизации с хряками терминальных линий разного происхождения. Установлено, более высокий на 4,1… 2,0 % убойный выход, как при предубойной массе 100 кг, так и при предубойной массе 120 кг у свиней полученных от родителей зарубежного происхождения. Среди животных зарубежного происхождения, лучшие убойные качества наблюдались в молодняке свиней отобранного от свиноматок (Лі×Йі) покрытых терминальными хряками линии максгро. Эта тенденция наблюдалась как при откорме к предубойной массе 100 кг, так и 120 кг. Потери живой массы при транспортировке было выше на 0,9…0,1 % у животных зарубежного происхождения сравнительно с животными отечественной селекции. Также у них установлены высшие на 0,5…0,1 % потери массы туш во время охлаждения.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectмолодняк свинейuk_UK
dc.subjectзабійні якостіuk_UK
dc.subjectпоєднання генотипівuk_UK
dc.subjectмолодняк свинейuk_UK
dc.subjectубойные качестваuk_UK
dc.subjectсочетания генотиповuk_UK
dc.subjectyoung pigsuk_UK
dc.subjectslaughter qualityuk_UK
dc.subjectcombination of genotypesuk_UK
dc.titleЗабійні якості свиней ірландського походження за різної предзабійної живої масиuk_UK
dc.title.alternativeУбойные качества свиней ирландского происхождения при разной предубойной живой массеuk_UK
dc.title.alternativeSlaughter qualities of pigs irish origin at different pre slaughter live weightuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
14.pdf525,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.