Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6567
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВировець, В. Г.-
dc.contributor.authorВерещагін, І. В.-
dc.contributor.authorОничко, В. І.-
dc.contributor.authorКандиба, Н. М.-
dc.contributor.authorВировец, В. Г.-
dc.contributor.authorВерещагин, И. В.-
dc.contributor.authorОнычко, В. И.-
dc.contributor.authorКандыба, Н. Н.-
dc.contributor.authorVirovetz, V. G.-
dc.contributor.authorVereshchagin, I. V.-
dc.contributor.authorOnychko, V. I.-
dc.contributor.authorKandyba, N. M.-
dc.date.accessioned2019-04-24T11:54:11Z-
dc.date.available2019-04-24T11:54:11Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationВплив родинно-групового добору на збільшення вмісту олії у рослинах конопель сорту гляна [Електронний ресурс] / В. Г. Вировець, І. В. Верещагін, В. І. Оничко, Н. М. Кандиба // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Агрономія і біологія" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 3 (35). – С. 106-108.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6567-
dc.descriptionThe article is devoted to selection for increasing the content of oil in the seeds of cannabis. Cannabis oil is not only a technical raw material, but can also be used in the diet as a source of polyunsaturated fatty acids, which are extremely useful and necessary for the human body. The object of research was a variety of monogamous non-drug cannabis Hliana, created by breeders of the Institute of Bast Crops of the National Academy of Agrarian Sciences. The change in the average content of oil, as well as qualitative analysis of the population of this variety during 2008-2013, is presented. The conclusion is made on the effectiveness of the family and group selection for increasing the content of oil in the cannabis seeds.uk_UK
dc.description.abstractСтаття присвячена селекції на збільшення вмісту олії у насінні посівних конопель. Олія конопель є не тільки технічною сировиною, але й може використовуватися у харчуванні в якості джерела поліненасичених жирних кислот, надзвичайно корисних та необхідних для людському організму. Об’єктом досліджень був сорт однодомних безнаркотичних конопель Гляна, створений селекціонерами Інституту луб’яних культур НААН. Представлено зміну середнього вмісту олії, а також якісний аналіз популяції даного сорту протягом 2008-2013 рр. Зроблено висновок про ефективність родинно-групового добору на підвищення вмісту олії в насінні конопель. Статья посвящена селекции на увеличение содержания масла в семенах посевной конопли. Конопляное масло является не только техническим сырьем, но и может использоваться в питании в качестве источника полиненасыщенных жирных кислот, чрезвычайно полезных и необходимых для человеческого организма. Объектом исследований был сорт однодомной ненаркотической конопли Гляна, созданный селекционерами Института лубяных культур НААН. Представлены изменения среднего содержания масла, а также качественный анализ популяции данного сорта на протяжении 2008-2013 гг. Сделан вывод об эффективности семейственно-группового отбора по повышению содержания масла в семенах конопли.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectконоплі посівніuk_UK
dc.subjectвміст оліїuk_UK
dc.subjectсортuk_UK
dc.subjectконопля посевнаяuk_UK
dc.subjectсодержание маслаuk_UK
dc.subjectсортuk_UK
dc.subjectcannabis seedsuk_UK
dc.subjectoil contentuk_UK
dc.subjectvarietyuk_UK
dc.titleВплив родинно-групового добору на збільшення вмісту олії у рослинах конопель сорту глянаuk_UK
dc.title.alternativeВлияние семейственно-группового отбора на повышение содержания масла в растениях конопли сорта глянаuk_UK
dc.title.alternativeThe influence of the family and group selection on increasing oil content in the hliana variety of cannabis plantsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
19.pdf354,61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.