Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6581
Назва: Контроль якості тваринницької продукції на ринках Київської області
Інші назви: Контроль качества животноводческой продукции на рынках Киевской области
Quality control of livestock products in the markets of the Kiev region
Автори: Бордун, О. М.
Шкварковська, В. М.
Бордун, А. Н.
Шкварковская, В. Н.
Bordun, O. M.
Shkvarkovska, V. M.
Ключові слова: м’ясна продукція
молочна продукція
якість продукції
мясная продукция
молочная продукция
качество продукции
meat products
dairy products
product quality
Дата публікації: 2018
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Бордун О. М. Контроль якості тваринницької продукції на ринках Київської області [Електронний ресурс] / О. М. Бордун, В. М. Шкварковська // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 11 (43). – С. 76-80.
Короткий огляд (реферат): В статі розкрито, що виробництво м’яса великої рогатої худоби в Україні щорічно скорочується і є збитковим протягом 20 останніх років. Разом з тим м’ясна галузь у нашій державі має значні резерви та великі перспективи розвитку, реалізація яких можлива лише за умови подолання негативних явищ та процесів у аграрному секторі. Станом на кінець 2018 року налічувалося 1320,5 тис.голів ВРХ (у тому числі 600,4 тис. голів корів), 299,8 тис. голів свиней, 74,3 тис. голів дрібної рогатої худоби (ДРХ) та майже 7,5 млн. голів птиці. Київська область входить до п’ятірки областей-лідерів серед регіонів України з виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах, але за показниками господарств населення посідає лише 21 місце. Тим не менш 48 відсотків виробництва молока в області зосереджено саме в особистих селянських господарствах. Проте, протягом останніх років спостерігається тенденція зменшення валового виробництва молока в господарствах населення. Аналіз обсягу реалізації сільськогосподарської продукції на ринках області в 2014–2018 рр. виявив, що в 2018 році обсяг реалізованого м’яса та м’ясопродуктів зменшився на 25,13 % порівняно з 2018 роком та становив 9486 тон, у той час як впродовж 2014 року було реалізовано 2103 тони. В статье раскрыто, что производство мяса крупного рогатого скота в Украине ежегодно сокращается и является убыточным в течение 20 последних лет. Вместе с тем мясная отрасль в нашей стране имеет значительные резервы и большие перспективы развития, реализация которых возможна только при условии преодоления негативных явлений и процессов в аграрном секторе. По состоянию на конец 2018 насчитывалось 1320,5 тыс. голов КРС (в том числе 600,4 тыс. голов коров), 299,8 тыс. Голов свиней, 74,3 тыс. голов мелкого рогатого скота (МРС) и почти 7, 5 млн. голов птицы. Киевская область входит в пятерку областей-лидеров среди регионов Украины по производству молока в сельскохозяйственных предприятиях, но по показателям хозяйств населения занимает лишь 21 место. Тем не менее 48 % производства молока в области сосредоточено именно в личных крестьянских хозяйствах. Однако, в последние годы наблюдается тенденция уменьшения валового производства молока в хозяйствах населения. Анализ объема реализации сельскохозяйственной продукции на рынках области в 2014-2018 гг. Обнаружил, что в 2018 году объем реализованного мяса и мясопродуктов уменьшился на 25,13 % по сравнению с 2018 годом и составил 9486 тонн, в то время как в течение 2014 года было реализовано 2103 тонны.
Опис: The article reveals that the production of cattle meat in Ukraine has been decreasing annually and has been unprofitable for the last 20 years. At the same time, the meat industry in our country has significant reserves and great development prospects, the realization of which is possible only under the condition of overcoming negative phenomena and processes in the agricultural sector. As of the end of 2018, there were 1320.5 thousand heads of cattle (including 600.4 thousand heads of cows), 299.8 thousand heads of pigs, 74.3 thousand heads of small ruminants and almost 7.5 million birds. Kiev region is among the five leading regions among the regions of Ukraine in the production of milk in agricultural enterprises, but in terms of households, it takes only 21 places. Nevertheless, 48% of milk production in the region is concentrated in private farms. However, in recent years there has been a tendency to decrease the gross milk production in households. Analysis of the volume of sales of agricultural products in the regional markets in 2014-2018. Found that in 2018 the volume of sold meat and meat products decreased by 25.13 % compared with 2018 and amounted to 9486 tons, while during 2014 it was sold 2103 tons.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6581
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12.pdf398,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.