Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/8511
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПовод, Микола Григорович-
dc.contributor.authorШвачка, Руслан Петрович-
dc.contributor.authorМихалко, Олександр Григорович-
dc.contributor.authorЮрьєва, Катерина Вікторовна-
dc.contributor.authorПовод, Николай Григорьевич-
dc.contributor.authorШвачка, Руслан Петрович-
dc.contributor.authorМихалко, Александр Григорьевич-
dc.contributor.authorЮрьева, Екатерина Викторовна-
dc.contributor.authorPovod, M.-
dc.contributor.authorShvachka, R.-
dc.contributor.authorMykhalko, O.-
dc.contributor.authorYurieva, K.-
dc.date.accessioned2021-03-04T08:50:45Z-
dc.date.available2021-03-04T08:50:45Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationПродуктивні якості свиноматок та їхнього потомства залежно від тривалості підсисного періоду [Електронний ресурс] / М. Г. Повод, Р. П. Швачка, О. Г. Михайло, К. В. Юрьєва // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. – Сер. «Тваринництво» / Сумський національний аграрний університет. – Суми : СНАУ, 2019. – Вип. 4 (39). – С. 72-84.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8511-
dc.descriptionThe Article examined the dependence of reproductive, feeding, slaughtering properties and physical and chemical indicators of meat on duration of sucking period in pigs of modern intensive genotypes. It was found that shortening of lactation period from 28 to 21 days resulted in decrease of total number of piglets born by 6.28%, fertility by 7.33%, piglets’ litter weight at birth by 5.49%, average weight of one piglet by 23 34%, litter weight during this period by 17.70%, absolute by 28.57% and relative by 11.08 gains, and the increase by 1.49% of fertility, by 6.34% the viability by 7.34% of the number of piglets when weaned, by 2.21% of their daily average gains in the feeding period and 6.25% of the complex index of reproductive qualities. At the same time reduction of lactation period of sows by 7 days increased the use rate of sow by 5.35% which additionally allowed to get from it by 13.95% more business piglets, by 25% use the farrowing crate more intensively, decrease by 27.25% annual costs of animal feed and additionally to receive UAH 1,331 of cash during this period. At early weaning, the piglets had by 2.90% - 11.35% lower growth rate, a by 0.83% worse viability rate, and by 0.03 kg increase in feed efficiency at the time of their nursing and feeding. There is no dependence of slaughtering properties, content of meat, lard and bones in carcasses and physical and chemical properties of meat on duration of sucking period. Their dependence on pre-slaughter body weight was found.uk_UA
dc.description.abstractВ статті вивчали залежність відтворювальних, відгодівельних, забійних якостей та фізико-хімічних показників м’яса від тривалості підсисного періоду у свиней сучасних інтенсивних генотипів. Встановлено, що скорочення з 28 до 21 доби тривалості лактації призвело до зменшення загальної кількості народжених поросят на 6,28%, багатоплідності на 7,33%, маси гнізда поросят при народжені на 5,49%, середньої маси одного поросяти при відлучені на 23,34%, маси гнізда в цей період на 17,70%, абсолютного на 28,57% та відносного на 11,08 приростів, та підвищення на 1,49% великоплідності, на 6,34% збереженості, на 7,34% кількості поросят при відлучені, на 2,21% їх середньодобових приростів в підсисний період та 6,25% комплексного показника відтворювальних якостей. Водночас скорочення тривалості лактації свиноматок на 7 діб, збільшило на 5,35% інтенсивність використання свиноматки, дозволило додатково отримати від неї на 13,95% ділових поросят, на 25% інтенсивніше використовувати станкомісце для опоросу, зменшити на 27,25% щорічні витрати комбікорму та додатково отримати за цей період 1331 грн грошових коштів. Поросята за раннього їх відлучення мали на дорощуванні і початку відгодівлі нижчу на 2,90–11,35% інтенсивність росту, гіршу на 0,83% збереженість та на 0,03 кг оплату корму приростами. Не встановлено залежності забійних якостей, вмісту у тушах м’яса, сала та кісток і фізико-хімічних властивостей м’яса від тривалості підсисного періоду. Встановлено їх залежність від передзабійної живої маси. В статье изучали зависимость воспроизводственных, откормочных, убойных качеств и физико-химических показателей мяса от продолжительности подсосного периода у свиней современных интенсивных генотипов.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectсвиноматкаuk_UA
dc.subjectпоросяuk_UA
dc.subjectприрістuk_UA
dc.subjectсвиноматкаuk_UA
dc.subjectпоросенокuk_UA
dc.subjectприростuk_UA
dc.subjectsowuk_UA
dc.subjectpigletuk_UA
dc.subjectgainuk_UA
dc.titleПродуктивні якості свиноматок та їхнього потомства залежно від тривалості підсисного періодуuk_UA
dc.title.alternativeПродуктивные качества свиноматок и их потомства в зависимости от продолжительности подсосного периодаuk_UA
dc.title.alternativeProductive qualities of sows and their posterity depending on the duration of the suspension perioduk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf693,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.