Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8516
Назва: Effects of ambient temperature on broilers physiology. Performance and meat quality
Інші назви: Вплив температури навколишнього середовища на фізіологію бройлерів. Оцінка якості м’яса
Влияние температуры окружающей среды на физиологию бройлеров. Оценка качества мяса
Автори: Yingying, Qiao
Kyselov, Oleksandr
Changzhong, Liu
Іньінь, Цзао
Кисельов, О. Б.
Чанчжун, Лю
Иньинь, Цзао
Киселев, А. Б.
Чанчжун, Лю
Ключові слова: boriler
ambiernt temperature
physiology
бройлер
температура навколишнього середовища
фізіологія
бройлер
температура окружающей среды
физиология
Дата публікації: 2019
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Yingying Q. Effects of ambient temperature on broilers physiology. Performance and meat quality [Electronic resource] / Qiao Yingying, Oleksandr Kyselov, Liu Changzhong // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. – Сер. «Тваринництво» / Сумський національний аграрний університет. – Суми : СНАУ, 2019. – Вип. 1-2 (36-37). – С. 26-29.
Короткий огляд (реферат): The freeding environment has become the most important factor restricting the production efficiency of livestock and poultry. At the same time, the community demand more animal protein is increasing every year. The answer to this question can be the broiler meat. But the intensive production of broiler meat puts increased demands on both growing technologies and conditions of their keeping. The purpose of our research is to study various environmental parameters that may have different effects on poultry growth and health, among which temperature is one of the main factors affecting poultry meat quality. Studies have shown that cold stress leads to a significant increase in CRH mRNA levels, a significant decrease in TRH mRNA levels, and a decrease in the body's antioxidant status. Cold stress causes edema, congestion, hemorrhage and epithelial damage in the intestinal mucosa of broilers, which significantly increases the incidence and severity of poultry necrotizing enteritis lesions (P<0.05), causing pH and cavitation in the cecum Clostridium counts increased significantly (P<0.05). The heat is also stress, after the occurrence of heat stress, the plasma creatine kinase activity and uric acid concentration of broilers increased, blood volume and oxygen carrying capacity of chickens changed, and hematocrit increased. Studies have shown that the long-term relatively low temperature environment reduces the contents of SFA, PUFA, MUFA, and EFA in the breast muscles of broilers, thereby reducing the flavour and meat quality of broiler breast muscles. Heat stress significantly increased the malondialdehyde (MDA) content in the pectoral muscle tissue (P <0.05), and the selenium content was significantly reduced (P <0.05). Heat stress can also lead to pale and exudative meat characteristics of chicken, namely PSE meat. Ambient temperature stress can lead to reduced feed consumption, indigestion, impaired metabolism, decreased immunity, and even death of broilers. Accordingly on this article we are summarizes the effects of cold and heat stress on physiology, performance and meat quality of broilers, with a view to improve the quality of chicken, maximize the production performance of broilers, increase the economic benefits of farms, and provide theoretical references for the healthy freeding of broilers. Температурний режим годівлі стає важливим обмежуючим фактором, що впливає на ефективність виробництва у тваринництві та птахівництві. Разом з тим потреба населення у білку тваринного походження зростає з кожним роком. Вирішенням цього питання може бути виробництво м’яса бройлерів. Але інтенсивне виробництво м’яса бройлерів висуває підвищені вимоги, як до технологій вирощування, так і до умов їх утримання. Метою наших досліджень є вивчення різних параметрів навколишнього середовища, які можуть по-різному впливати на ріст та здоров'я птиці, серед яких температура - є одним з основних факторів, що впливає на якість м’яса птиці. Дослідження показали, що холодовий стрес призводить до значного підвищення рівня CRH mRNA та суттєвого зниження рівня TRH mRNA, а також до зниження рівня антиоксидантів в організмі. Крім того холодовий стрес спричиняє набряки, скупчення, крововиливи та пошкодження епітелію на слизовій оболонці кишківника бройлерів, що значно збільшує частоту захворюваності та схильність до ураження некротизуючого ентериту у птахів (P<0,05), зміну рН та кавітацію сліпої кишки (P≤0,05). Тепло також є стресом, наслідками теплового стресу є активність креатинкінази в плазмі крові та зростання концентрація сечової кислоти, змінюється об'єм крові і, як наслідок, швидкість транспортування кисню. Дослідження показали, що тривалий вплив низькотемпературного середовища зменшує вміст SFA, PUFA, MUFA, та EFA у грудних м’язах бройлерів, тим самим погіршуючи смак та якість м'яса. Тепловий стрес значно збільшує вміст малодіальдегіду (MDA) у м’язовій тканині грудної клітини (P<0,05), а вміст селену значно зменшується (P<0,05). Також тепловий стрес може призвести до зміни консистенції та кольору (становиться бліде) м'яса курятини, ознаки м’яса PSE. Відповідно температурний стрес може призвести до зменшення споживання корму, порушення травлення, порушення обміну речовин, зниження імунітету і навіть загибелі бройлерів. У цій статті узагальнено вплив холодного та теплового стресу на фізіологію, продуктивність та якість м'яса бройлерів з метою поліпшення якості курятини, максимізації виробничих показників бройлерів, збільшення економічного зиску господарств та надання теоретичних рекомендацій щодо вирощування здорових бройлерів.
Опис: Температурный режим кормления становится важным ограничивающим фактором, влияющим на эффективность производства в животноводстве и птицеводстве. Вместе с тем потребность населения в белке животного происхождения растет с каждым годом. Решением этого вопроса может быть производство мяса бройлеров. Но интенсивное производство мяса бройлеров предъявляет повышенные требования, как к технологиям выращивания, так и к условиям их содержания. Целью наших исследований является изучение различных параметров окружающей среды, которые могут по-разному влиять на рост и здоровье птицы, среди которых температура - один из основных факторов, влияющих на качество мяса птицы.  
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8516
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf605,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.