Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9450
Назва: Вплив пробіотичних препаратів на мікроорганізми рубця
Інші назви: Влияние пробиотических препаратов на микроорганизмы рубца
Effect of probiotics on rumen microorganisms
Автори: Кассіч, Володимир Юрійович
Нечипоренко, Олександр Леонідович
Кассич, Владимир Юрьевич
Нечипоренко, Александр Леонидович
Kassich, V. Y.
Nechiporenko, O. L.
Ключові слова: пробіотичні препарати
телята
мікрофлора шлунково-кишкового тракту
пробиотические препараты
телята
микрофлора желудочно-кишечного тракта
probiotics
calves
gastrointestinal microflora
Дата публікації: 2020
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Кассіч В. Ю. Вплив пробіотичних препаратів на мікроорганізми рубця [Електронний ресурс] / В. Ю. Кассіч, О. Л. Нечипоренко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. – Суми : СНАУ, 2020. – Вип. 2 (49). – С. 3-8.
Короткий огляд (реферат): В статті викладені результати дослідження щодо використання пробіотика на основі штамів спороутворюючих мікроорганізмів Bacillus liсheniformis і Bacillus subtilis для молодняку великої рогатої худоби. Застосування пробіотиків у молочному господарстві сприяє підвищенню резистентності організму, відновленню мікробіоценозу кишечнику і зниження ризику інфекційних захворювань тварин, профілактика та лікування дисбактеріозу. Важливе значення мікробної популяції в перетворенні кормів і процесах бродінням рубця, щоб збільшити показники продуктивності тварин і зменшити виник-нення ацидозу рубця. Введення пробіотиків покращує стан здоров’я тварини, конкуруючи за використання поживних речовин патогенними мікробами, надаючи позитивний вплив на мікрофлору кишечнику. Крім того, їх антипатогенна активність може зменшити стрес у тварин. Метою роботи було визначити вплив пробіотичних штамів мікроорганізмів на мікрофлору шлунково-кишкового тракту у телят. Дослідження проводили в умовах господарства ТОВ АФ «Хлібодар» с. Головашівка Сумського району Сумської області, в якому утримується велика рогата худоба різних технологічних груп. Використання пробіотичних штамів спороутворюючих мікроорганізмів Bacillus liсheniformis і Bacillus subtilis вплива-ли на результати бродіння рубця, таких як кількість летких жирних кислот, концентрація аміаку рубця та рН рубця. В статье изложены результаты исследования по использованию пробиотика на основе штаммов спорообразующих микроорганизмов Bacillus liсheniformis и Bacillus subtilis для молодняка крупного рогатого скота. Применение пробиотиков в молочном хозяйстве способствует повышению резистентности организма, восстановлению микробиоценоза кишечника и снижения риска инфекционных заболеваний животных, профилактика и лечение дисбактериоза. Важное значение микробной популяции в преобразовании кормов и процессах брожением рубца, чтобы увеличить показатели продуктивности животных и уменьшить возникновения ацидоза рубца.
Опис: The article presents the results of a study on the use of probiotics based on strains of spore-forming microorganisms Bacillus lisheniformis and Bacillus subtilis for young cattle. The use of probiotics in dairy farming increases the body's resistance, restores the intestinal microbiocenosis and reduces the risk of infectious diseases of animals, prevention and treatment of dysbacteriosis. The importance of the microbial population in feed transformation and rumen fermentation processes to increase animal productivity and reduce the occurrence of rumen acidosis. The introduction of probiotics improves the health of the animal, competing for the use of nutrients by pathogenic microbes, having a positive effect on the intestinal microflora. In addition, their antipathogenic activity can reduce stress in animals. The aim of the study was to determine the effect of probiotic strains of microorganisms on the microflora of the gastrointestinal tract in calves. The research was carried out in the conditions of the farm of "Khlibodar", Sumy region, which keeps cattle of different technological groups. The use of probiotic strains of spore-forming microorganisms Bacillus lisheniformis and Bacillus subtilis affected the results of scar fermentation, such as the amount of volatile fatty acids, ammonia concentration of the scar and the pH of the scar. The mechanism of action of the bacterium B. subtilis is associated with the ability to produce antibiotic-like substances and enzymes and strengthen the body's defenses against common and specific pathogens, to stimulate the normal growth of intestinal microflora. Produced by B. subtilis substances also actively inhibit the growth and development of harmful bacteria, viruses and fungi, without causing them to become addicted. Immunomodulatory action is associated with the activation of macrophages, strengthening the barrier function of the intestine, activation of T and B lymphocytes. Destroying harmful microorganisms, free up space for the settlement of lacto-and bifidobacteria, which are typical representatives of the normal microflora.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9450
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf468,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.