Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9485
Назва: Вплив технології виробництва молока на його якість та безпечність
Інші назви: Влияние технологии производства молока на его качество и безопасность
The influence of milk production technology on its quality and safety
Автори: Герун, Інеса Володимирівна
Скляр, Олександр Іванович
Мусієнко, Олексій Володимирович
Герун, Инесса Владимировна
Скляр, Александр Иванович
Мусиенко, Алексей Владимирович
Gerun, I. W.
Sklyar, O. I.
Musiienko, O. V.
Ключові слова: мікроклімат
молоко
сірководень
микроклимат
молоко
сероводород
microclimate
milk
hydrogen sulfide
Дата публікації: 2020
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Герун І. В. Вплив технології виробництва молока на його якість та безпечність [Електронний ресурс] / І. В. Герун, О. І. Скляр, О. В. Мусієнко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. – Суми : СНАУ, 2020. – Вип. 4 (51). – С. 17-22.
Короткий огляд (реферат): В статі наведені дані санітарно-гігієнічного стану ферми при виробництві молока за традиційних та за новітньої технології. В даній роботі були проведені дослідження мікроклімату у приміщеннях для корів та його вплив на якість та безпечність молока. Нашими дослідженнями встановлено що якість та безпечність молока напряму залежить від технології його виробництва. За використання новітньої технології виробництва молока кількість соматичних клітин та загальне обсіменіння молока не перевищувало 221,1тис/см3та 70,8 КУО тис/см3 відповідно. Разом з тим з’ясовано що за використання новітньої технології виробництва молока в зимовий період часу температура в приміщення може опускатися до -100С, але це не приводить до збільшеності захворювання на мастит та органи дихання. Захворювання корів на мастит не перевищує 6,4 відсотка що є одним із кращих показників. В статье приведены данные санитарно-гигиенического состояния фермы при производстве молока в традиционных и за новейшей технологии. В данной работе были проведены исследования микроклимата в помещениях для коров и его влияние на качество и безопасность молока. Нашими исследованиями установлено, что качество и безопасность молока напрямую зависит от технологии его производства. При использовании новейшей технологии производства молока количество соматических клеток и общая обсемененность молока не превышало 221,1тис / см3та 70,8 КОЕ тыс / см3 соответственно.
Опис: In the article, the authors have studied a significant amount of literature related to milk production technology. Under modern conditions of milk production there is a necessary need to study a set of preventive measures. Which would allow to make full use of genetic potential of animals and at the same time to keep health and to receive qualitative and safe production from them. At present, there is a large amount of technological news, which is aimed at obtaining the highest productivity at the lowest cost. The use of industrial technologies often does not take into account the natural needs of animals, which are scientifically sound to meet a certain physiological group. The authors conducted a parallel study of three milk production technologies with different systems of keeping cows. The article presents data on the sanitary and hygienic condition of the farm in milk production using traditional and the latest technology. In this work, studies of the microclimate in the premises for cows and its impact on the quality and safety of milk were conducted. Our research has shown that the quality and safety of milk directly depends on the technology of its production. With the use of the latest milk production technology, the number of somatic cells and total milk contamination did not exceed 221.1 thousand / cm3 and 70.8 CFU thousand / cm3, respectively. However, it was found that with the use of the latest technology of milk production in the winter time, the room temperature can drop to -10 0C, but this does not lead to an increase in mastitis and respiratory diseases. The incidence of mastitis in cows does not exceed 6.4 percent, which is one of the best indicators.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9485
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf252,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.