Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9779
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПриходько, Анна Павлівна-
dc.contributor.authorПриходько, Анна Павловна-
dc.contributor.authorPrikhodko, Anna Pavlovna-
dc.date.accessioned2022-02-14T13:29:52Z-
dc.date.available2022-02-14T13:29:52Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник І. В. Левченкоuk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9779-
dc.descriptionThe object of research were purebred cows of the Ukrainian red-spotted dairy breed in the amount of lactations: I lactation - 30 heads, II lactation - 30 heads, III lactation - 30 heads. Evaluation of morphological features of the udder was performed by examining and taking basic measurements 1.5 hours before the next milking 30-50 days after calving. Measurements of the main measurements of the udder and teats of cows were performed using a measuring tape, compass, compass rod and were expressed in centimeters according to the guidelines. The functional properties of the udder in cows were established during the control milking at the milking parlor, where the amount of milk and the rate of milk excretion is recorded for 30-50 days after calving. During milking, the technology of machine milking of cows was clearly followed. The following indicators were taken into account: daily yield (kg), duration of milking (min.), Rate of milk excretion (kg / min.) And udder index (%). The somatic cell content of the udder of cows was determined by the dimastitis test.uk_UA
dc.description.abstractОб'єктом досліджень були чистопородні корови української червоно- рябої молочної породи в розмірі лактацій: I лактація – 30 голів, II лактація – 30 голів, III лактація – 30 голів. Оцінку морфологічних ознак вимені проводили шляхом огляду і взяття основних промірів за 1,5 години до наступного доїння на 30-50 день після отелення корів. Вимірювання основних промірів вимені і дійок корів проводили за допомогою мірної стрічки, циркуля, штангель циркуля і виражались у сантиметрах згідно методичним рекомендаціям. Функціональні властивості вимені у корів встановлювали під час проведення контрольного доїння на доїльній установці, де фіксується кількість молока і швидкість молоко виведення на 30-50 день після отелення. Під час доїння чітко виконувалась технологія машинного доїння корів. Враховували наступні показники: добовий надій (кг), тривалість видоювання (хв.), швидкість молоко виведення(кг/хв.) та індекс вимені (%). Проводили визначення стану здоров‘я вимені корів за вмістом соматичних клітин шляхом димаститною проби. Объектом исследований были чистопородные коровы украинской красно-пестрой молочной породы в размере лактаций: I лактация – 30 голов, II лактация – 30 голов, III лактация – 30 голов. Оценку морфологических признаков вымени проводили путем осмотра и взятия основных промеров за 1,5 часа до следующего доения на 30-50 день после отела коров. Измерение основных промеров вымени и сосков коров проводили с помощью мерной ленты, линейки, штангель циркуля и выражались в сантиметрах согласно методическим рекомендациям. Функциональные свойства вымени у коров устанавливали во время проведения контрольного доения на доильной установке, где фиксируется количество молока и молоко скорость вывода на 30-50 день после отела. Во время дойки четко выполнялась технология машинного доения коров. Учитывали следующие показатели: суточный надой (кг), продолжительность выдаивания (мин.), скорость молоко вывода(кг / мин.) и индекс вымени (%). Проводили определение состояния здоровья вымени коров по содержанию соматических клеток путем димаститной пробы.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСумський національний аграрний ун-тuk_UA
dc.subjectчистопородні коровиuk_UA
dc.subjectукраїнська червоно-ряба молочна худобаuk_UA
dc.subjectморфологічні особливості вименіuk_UA
dc.subjectчистопородные коровыuk_UA
dc.subjectукраинский черно-пестрый молочный скотuk_UA
dc.subjectморфологические особенности вымениuk_UA
dc.subjectpurebred cowsuk_UA
dc.subjectUkrainian red - pockmarked dairy cattleuk_UA
dc.subjectmorphological features of the udderuk_UA
dc.titleДослідження морфофункціональних властивостей вимені корів великої рогатої худоби в умовах ТОВ «Вітчизна» Конотопського району Сумської областіuk_UA
dc.title.alternativeИсследования морфофункциональных особенностей вымени коров крупного рогатого скота в условиях ООО «Отчизна» Конотопского района Сумской областиuk_UA
dc.title.alternativeResearch of morphofunctional properties of udder of cattle of cattle in the conditions of Open Company "Fatherland" of the Konotop area of the Sumy regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Приходько_А..pdf
  Restricted Access
768,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.