Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10186
Title: Спосіб одержання молочно-рослинного екстракту із виноградних вичавків
Other Titles: The method of obtaining milk plant extract from grape pomace
Authors: Синенко, Тетяна Павлівна
Фролова, Наталія Епінетівна
Synenko, Tetiana
Frolova, Nataliia
Keywords: вторинна сировина
молочна сироватка
рослинна сировина
secondary raw materials
milk whey
vegetable raw materials
Issue Date: 2022
Publisher: Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент)
Citation: Спосіб одержання молочно-рослинного екстракту із виноградних вичавків [Електронний ресурс] : патент 151760 UA : МПК А23С 23/00, A23L 1/29 (2006.01) / Т. П. Синенко, Н. Е. Фролова ; володілець : Т. П. Синенко. – № u 202201493, заявл. 10.05.2022 ; опубл. 07.09.2022, Бюл. № 36.
Abstract: Спосіб одержання молочно-рослинного екстракту із виноградних вичавків, що включає екстрагування дрібнодисперсного порошку виноградних вичавків молочною сироваткою (рН 4,9-4,95), який відрізняється тим, що попередньо здійснюють підготовку свіжих солодких виноградних вичавків шляхом висушування інфрачервоним способом при температурі 65-67 °C до масової частки вологи 5,0-5,2 %, подрібнення до розміру фракцій від 0,05 до 0,5 мм, екстрагування дрібнодисперсного порошку виноградних вичавків здійснюється поєднанням із молочною сироваткою (рН 4,9-4,95) у співвідношенні виноградні вичавки: молочна сироватка 1:5-1:25 при температурі від 20 до 100 °C протягом 150 хвилин, з наступним фільтруванням і охолодженням до температури 4-6 °C.
Description: The method of obtaining a milk-plant extract from grape pomace, which includes the extraction of finely dispersed powder of grape pomace with milk whey (pH 4.9-4.95), which is characterized by the fact that fresh sweet grape pomace is first prepared by infrared drying at a temperature of 65- 67 °C to a mass fraction of moisture of 5.0-5.2%, grinding to the size of fractions from 0.05 to 0.5 mm, extraction of finely dispersed powder of grape pomace is carried out in combination with milk whey (pH 4.9-4.95) in a ratio of grape pomace: whey of 1:5-1:25 at a temperature of 20 to 100 °C for 150 minutes, followed by filtering and cooling to a temperature of 4-6 °C.
URI: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10186
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.pdf751,54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.