Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10188
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСиненко, Тетяна Павлівна-
dc.contributor.authorФролова, Наталія Епінетівна-
dc.contributor.authorSynenko, Tetiana-
dc.contributor.authorFrolova, Nataliia-
dc.date.accessioned2022-12-23T11:23:58Z-
dc.date.available2022-12-23T11:23:58Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationСпосіб одержання натуральної смако-ароматичної добавки «Meat flavor» [Електронний ресурс] : патент 151763 UA : МПК A23L 27/26, A23L 27/215 / Т. П. Синенко, Н. Е. Фролова ; володілець : Т. П. Синенко. – № u 202201645, заявл. 23.05.2022 ; опубл. 07.09.2022, Бюл. № 36.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10188-
dc.descriptionThe method of obtaining a natural flavoring additive, which involves the preparation of a mixture of precursors of flavoring substances (free amino acids and reducing sugars), which includes the enzymatic hydrolysis of a milk plant extract from the powder of corn cobs, high-temperature heating of the extract-hydrolyzate, and the subsequent introduction of a carrier-fixer, which differs in that , that the milk-plant extract is obtained as follows: the powder of corn cobs (size of fractions 1.4-1.5 mm) is extracted by the maceration method at a temperature of 84±1 °C for 112±1 min., milk (cheese) serum is used as an extractant , protease is added to the obtained milk-plant extract (the enzyme preparation "Protolad" is used in the method) and enzymatic hydrolysis is carried out at a temperature of 73±1 °C for 143±1 minutes with periodic movement, the obtained extract-hydrolyzate is subjected to high-temperature heating at a temperature of 100- 160 °C for 5-45 min., to the amount obtained in this way of aromatic compounds, maltodextrin (DE 2-12) is added in the amount of 10-50% of the mass of the solution and cooled or dried.uk_UA
dc.description.abstractСпосіб одержання натуральної смако-ароматичної добавки, що передбачає приготування суміші із попередників смако-ароматичних речовин (вільних амінокислот і редукуючих цукрів), що включає ферментативний гідроліз молочно-рослинного екстракту із порошку кукурудзяних качанів, високотемпературне нагрівання екстракту-гідролізату і наступне внесення носія-фіксатора, який відрізняється тим, що молочно-рослинний екстракт отримують наступним чином: порошок кукурудзяних качанів (розмір фракцій 1,4-1,5 мм) екстрагують методом мацерації при температурі 84±1 °C протягом 112±1 хв., як екстрагент використовують молочну (сирну) сироватку, до отриманого молочно-рослинного екстракту вносять протеазу (в способі використано ферментний препарат "Протолад") і проводять ферментативний гідроліз при температурі 73±1 °C протягом 143±1 хвилин з періодичним переміщуванням, отриманий екстракт-гідролізат піддають високотемпературному нагріванню при температурі 100-160 °C протягом 5-45 хв., до отриманої таким чином суміші смако-ароматичних сполук додають мальтодекстрин (ДЕ 2-12) у кількості 10-50 % від маси розчину і охолоджують або висушують.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherДержавне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент)uk_UA
dc.subjectнатуральні смако-ароматичні добавкиuk_UA
dc.subjectхарчові добавкиuk_UA
dc.subjectсмако-ароматичні речовиниuk_UA
dc.subjectnatural flavoring additivesuk_UA
dc.subjectfood additivesuk_UA
dc.subjectflavoring substancesuk_UA
dc.titleСпосіб одержання натуральної смако-ароматичної добавки «Meat flavor»uk_UA
dc.title.alternativeThe method of obtaining a natural flavoring additive "Meat flavor"uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.pdf754,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.