Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10235
Назва: | Маркетингові інструменти підвищення конкурентоспроможності підприємства |
Інші назви: | Marketing tools to increase the competitiveness of the enterprise |
Автори: | Солдатенко, О. С. Soldatenko, Alexander Sergeevich |
Ключові слова: | конкурентоспроможність підприємства оцінка конкурентоспроможності конкурентна стратегія enterprise competitiveness competitiveness assessment competitive strategy |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Факультет економіки та менеджменту ; наук. керівник В. В. Нечипоренко |
Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі досліджено теоретико-методичні аспекти маркетингових інструментів підвищення конкурентоспроможності підприємства. Доведено, що вибір методики оцінювання рівня конкурентоспроможності має ґрунтуватись на особливостях інформаційного забезпечення сільськогосподарських підприємств. У разі доступу до даних про конкурентів для оцінювання конкурентоспроможності рекомендується використовувати багатовимірні методи. В іншому випадку доцільним є застосування методів інтегрального і експертного оцінювання. Незалежно від обраного підходу результатом оцінювання має бути значення інтегрального коефіцієнта конкурентоспроможності, яке відображатиме наскільки підприємство випереджає конкурентів або як сильно воно відстає від них і в яких саме сферах господарської діяльності В аналітичні частині роботи проведено аналіз конкурентоспроможності трьох різних сільськогосподарських підприємств, у результаті якої встановлено, що їх конкурентні переваги формуються здебільшого у сферах виробництва та збуту продукції. Доведено, що ФГ «Лаванда-С» необхідно отримувати більше інформації, яка є невід’ємною складовою ефективного фермерства і підвищення його конкурентоспроможності. Запропоновано використовувати бенчмаркінг, що дозволяє підняти конкурентоспроможність підприємства на якісно новий рівень, тому що орієнтує підприємства на постійний пошук і активне запровадження дієвих маркетингових технологій, що одночасно забезпечують стійку конкурентоспроможність і формують найбільшу цінність для споживачів. Визначено механізм розробки та реалізації конкурентних стратегій в системі управління ФГ «Лаванда-С» Роменського району Сумської області, який передбачає вивчення умов, за яких обрана стратегія забезпечує конкурентні переваги підприємства на ринку. Розроблено конкурентні стратегії продукції, що дасть можливість ФГ «Лаванда-С» Роменського району Сумської області отримати стійкі конкурентні переваги шляхом ведення інтенсивної конкурентної боротьби, задовольняти різноманітні та мінливі потреби переробних підприємства у продукції краще, ніж це роблять конкуренти. |
Опис: | In the qualification work investigated theoretical and methodological aspects of marketing tools to increase the competitiveness of the enterprise. It is proved that the choice of methods for assessing the level of competitiveness should be based on the peculiarities of information support of agricultural enterprises. In the case of access to competitor data, it is recommended to use multidimensional methods to assess competitiveness. Otherwise, it is advisable to use methods of integral and expert evaluation. Regardless of the chosen approach, the result of the assessment should be the value of the integral coefficient of competitiveness, which will reflect how much the company is ahead of competitors or how far it lags behind them and in which areas of economic activity. In the analytical part of the work, an analysis of the competitiveness of three different agricultural enterprises was carried out, as a result of which it was established that their competitive advantages are formed mainly in the areas of production and marketing of products. It is proved that FG "Lavender-S" needs to receive more information, which is an integral part of effective farming and increasing its competitiveness. It is proposed to use benchmarking, which allows to raise the competitiveness of the enterprise to a qualitatively new level, because it orients enterprises to the constant search and active introduction of effective marketing technologies that simultaneously provide stable competitiveness and form the greatest value for consumers. The mechanism of development and implementation of competitive strategies in the management system of FG "Lavanda-S" of the Romensky district of the Sumy region is determined, which involves the study of the conditions under which the chosen strategy ensures the competitive advantages of the enterprise in the market. Competitive product strategies have been developed, which will enable FG "Lavanda-S" of the Romensky district of the Sumy region to gain stable competitive advantages by conducting intensive competition, to meet the diverse and changing needs of processing enterprises for products better than competitors do. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10235 |
Розташовується у зібраннях: | Економіки та менеджменту |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Солдатенко О._кваліфікаційна робота_ЗМАР 2022.pdf Restricted Access | 2,08 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.