Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10324
Назва: Удосконалення технології сиркових десертів із використанням похідних продуктів переробки бузини
Інші назви: Improvement of the technology of cottage cheese desserts using derivatives of elderberry processing
Автори: Циганій, В. О.
Tsyganii, V. O.
Ключові слова: сирковий крем
Sambucus nigra
похідні продукти переробки бузини
curd cream,
Sambucus nigra
derivatives of elderberry processing
Дата публікації: 2022
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Факультет харчових технологій ; наук. керівник Н. В. Болгова
Короткий огляд (реферат): Серед безпечних та доступних консервантів безперечну перевагу займає цукор. Він входить практично до всіх стандартизованих рецептур сиркових мас та десертів. Проте, важливо, щоб концентрація сахарози у готових виробах була нормованою, враховуючи, що наповнювачі, що додаються до сиркових виробів теж містять цукор. Розробка сиркового десерту, збалансованого за вмістом сахарози, із використанням лише натуральної сировини є актуальною. Це дозволить не лише розширити асортимент існуючої лінійки виробів, а й створити продукт, який буде смачним та корисним для дітей. З цією метою важливо підібрати біологічно повноцінну, доступну сировину, яка позитивно впливатиме на органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники готового продукту. До такої сировини можна віднести дикорослі ягоди, які практично не використовуються в Україні для виробництва харчових продуктів. Робота присвячена пошуку раціональної рецептури сиркових кремів на основі натуральної сировини. Метою дослідження є удосконалення технології сиркових кремів за рахунок створення раціональної рецептури із використанням похідних переробки бузини. Об’єктом дослідження є технологія виробництва сиркового крему на основі похідних переробки бузини. Предметом дослідження є бузина, похідні продукти переробки бузини, сирковий крем із бузиновим сиропом. Науковою новизною одержаних результатів дослідження мовна вважати наступне: вперше запропоновано використання розчинів, отриманих в результаті осмотичної дегідратації ягід бузини в якості наповнювачів при виробництві сиркових мас.
Опис: Among safe and affordable preservatives, sugar has an undisputed advantage. It is included in almost all standardized recipes of curd masses and desserts. However, it is important that the concentration of sucrose in finished products is normalized, considering that fillers added to cheese products also contain sugar. The development of a curd dessert, balanced in terms of sucrose content, using only natural raw materials is relevant. This will allow not only to expand the assortment of the existing product line, but also to create a product that will be tasty and useful for children. For this purpose, it is important to choose biologically complete, available raw materials that will positively affect the organoleptic, physicochemical and microbiological indicators of the finished product. Such raw materials include wild berries, which are practically not used in Ukraine for the production of food products. The work is devoted to the search for a rational formulation of curd creams based on natural raw materials. The aim of the study is to improve the technology of curd creams by creating a rational recipe using derivatives of elderberry processing. The object of research is the production technology of curd cream based on derivatives of elderberry processing. The subject of the research is elderberry, derivatives of elderberry processing, curd cream with elderberry syrup. The scientific novelty of the obtained research results is considered to be the following: for the first time, the use of solutions obtained as a result of osmotic dehydration of elderberries as fillers in the production of curd masses was proposed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10324
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Циганій.pdf
  Restricted Access
1,43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.