Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10335
Назва: | Scientific substantiation of the use of plant processing derivatives for enrichment of ferrous milk drinks |
Інші назви: | Наукове обгрунтування використання рослинних побічних продуктів для збагачення кисломолочних напоїв |
Автори: | Samilyk, Maryna Самілик, Марина Михайлівна |
Ключові слова: | vegetable by-products derivative processing industrial waste рослинні побічні продукти похідні переробки промислові відходи |
Дата публікації: | 2022 |
Бібліографічний опис: | Samilyk M. Scientific substantiation of the use of plant processing derivatives for enrichment of ferrous milk drinks [Electronic resource] / М. Samilyk // EUREKA : Life Sciences. – 2022. – № 5. – Р. 58-64. – Режим доступу : https://doi.org/10.21303/2504-5695.2022.002659. – Заголовок з екрану. |
Короткий огляд (реферат): | Derivatives from plant processing are generally classified as industrial waste. Despite their biological properties, they are mostly recycled or used in the production of animal feed. Given the rapid growth of the world's population and the increased interest of consumers in plant foods, it is advisable to use plant by-products as nutritional supplements with certain functional properties. The purpose of the study is to substantiate the possibility of using sesame flour and rice bran as fillers in the production of fermented milk drinks. |
Опис: | Похідні переробки рослин, зазвичай, класифікуються як промислові відходи. Незважаючи на свої біологічні властивості, вони переважно утилізуються або використовуються при виробництві корму для тварин. Враховуючи стрімке зростання населення у світі та посилений інтерес споживачів до рослинної їжі, доцільно використовувати рослинні побічні продукти як харчові добавки з певними функціональними властивостями. Мета дослідження – обґрунтування можливості використання кунжутного борошна та рисових висівок як наповнювачів при виробництві кисломолочних напоїв. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10335 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
збагачення напоїв.pdf | 1,05 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.