Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10340
Title: The Influence of the Introduction of Fibre-rich Bran on the Quality of Kefir
Other Titles: Вплив введення насичених клітковиною висівок на якість кефіру
Authors: Qin, Xuanxuan
Samilyk, Maryna
Luo, Yanghe
Цинь, Сюаньсуань
Самілик, Марина Михайлівна
Луо, Янге
Keywords: kefir
sesame cake
rice bran
кефір
кунжутна макуха
рисові висівки
Issue Date: 2022
Citation: Qin X. The Influence of the Introduction of Fibre-rich Bran on the Quality of Kefir [Electronic resource] / X. Qin, M. Samilyk, Y. Luo // International Journal of Ecological Economics and Statistics. – 2022. – Vol. 43, № (3). – Р. 61-77.
Abstract: Influences of kefir samples added with sesame cake (SB) (2% and 4%) and rice bran (RB) (0.1% and 0.3%) on physicochemical, microbiological and sensory qualities were studied every seven days in 28 days. The most preferred kefir through the sensorial evaluation was kefir added with RB (0.3%), followed by RB (0.1%), SB (2%) and SB (4%). The responses of pH, acidity, colour, WHC, viscosity, probiotics counts test showed striking differences (p< 0.05) in the formulations. The best formulations demonstrate good sensory acceptance and purchase intention.
Description: Вплив зразків кефіру з додаванням кунжутної макухи (SB) (2% і 4%) і рисових висівок (RB) (0,1% і 0,3%) на фізико-хімічні, мікробіологічні та сенсорні якості вивчали кожні сім днів протягом 28 днів. Найбільш кращим кефіром за результатами сенсорної оцінки був кефір з додаванням RB (0,3%), потім RB (0,1%), SB (2%) і SB (4%). Відповіді на pH, кислотність, колір, WHC, в'язкість, тест на кількість пробіотиків показали разючі відмінності (p<0,05) у композиціях. Найкращі рецептури демонструють хороше сенсорне сприйняття та намір купити.
URI: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10340
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
збагачений кефір.pdf232,55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.