Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10376
Title: Antioxidant properties of plant extracts and its application in chicken production
Other Titles: Антиоксидантні властивості рослинних екстрактів та їх застосування у виробництві продукції птахівництва
Authors: Bordunova, Olga Georgievna
Vechorka, Victoria Viktorivna
Liu, Changzhong
Kyselov, Oleksandr Borisovich
Samokhina, Evgeniya Anatoliyivna
Бордунова, Ольга Георгіївна
Вечорка, Вікторія Вікторівна
Лю, Чанчжун
Кисельов, Олександр Борисович
Самохіна, Євгенія Анатоліївна
Keywords: plant extracts
antioxidant
chicken production
рослинні екстракти
антиоксиданти
виробництво курки
Issue Date: 2021
Publisher: СНАУ
Citation: Antioxidant properties of plant extracts and its application in chicken production [Electronic resource] / O. G. Bordunova, V. V. Vechorka, Ch. Liu [and athers] // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. – Сер. «Тваринництво» / Сумський національний аграрний університет. – Суми : СНАУ, 2021. – Вип. 4 (47). – С. 13-17.
Abstract: The authors theoretically substantiated and practically proved the effectiveness of use of phytogenic drugs in the production of poultry products. In the context of the comprehensive of "ban on resistance" to feed, the use of feed additives with high antioxidant content has a positive effect on the anti-stress ability of broiler chickens, as well as reduce its negative impact at large-scale rearing. The use of antioxidant feed additives in poultry has become one of the most important factors, increasing the productivity of broiler chickens in general in the large-scale farms. The plant extracts have a high potential for use as feed additives in agriculture and are a potentially perspective object of research. This article reviews the antioxidant properties of plant extract feed additives and their application in chicken production, and provides a theoretical basis for the further development and application of plant extracts.
Description: Авторами теоретично обґрунтована та практично доведена ефективність застосування фітогенних препаратів при виробництві продукції птахівництва. В контексті світової тенденції «заборони на резистентність» кормів, використання саме кормових добавок з підвищеним вмістом антиоксидантів позитивно впливають на антистресову здатність курчат-бройлерів, а також знижують його негативний вплив при масштабному вирощуванні. Використання антиоксидантних кормових добавок у птахівництві стало одним з найважливіших факторів, що підвищує продуктивність курчат-бройлерів в цілому на великих птахо-комплексах. Рослинні екстракти мають високий потенціал для використання як кормові добавки у сільському господарстві та є потенційно перспективним об'єктом наукових досліджень. У статті розглядаються антиоксидантні властивості кормових добавок на основі екстрактів рослин і їх застосування у птахівництві, а також забезпечується теоретична основа для подальшої розробки та застосування рослинних екстрактів при виробництві продуктів птахівництва.
URI: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10376
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.pdf407,87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.