Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10386
Title: | Відгодівельні та м’ясні якості свиней при застосуванні різних схем гібридизації |
Other Titles: | Fattening and meat qualities of pigs using different hybridization schemes |
Authors: | Попсуй, В’ячеслав Васильович Опара, Віктор Олексійович Корж, Ольга Василівна Мироненко, Олена Іванівна Popsui, Viacheslav Vasylovych Opara, Viktor Oleksiiovych Korzh, Olha Vasylivna Myronenko, Olena Ivanivna |
Keywords: | порода генотип гібридизація breed genotype hybridization |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | СНАУ |
Citation: | Відгодівельні та м’ясні якості свиней при застосуванні різних схем гібридизації [Електронний ресурс] / В. В. Попсуй, В. О. Опара, О. В. Корж, О. І. Мироненко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. – Сер. «Тваринництво» / Сумський національний аграрний університет. – Суми : СНАУ, 2021. – Вип. 4 (47). – С. 138-143. |
Abstract: | Висвітлено результати досліджень із встановлення найбільш ефективних варіантів поєднань спеціалізованих ліній свиней для одержання товарних гібридів в умовах свинокомплексу. Найкращі відгодівельні і забійні показники показав гібридний молодняк в порівнянні з двох порідними помісями. Найкращі показники встановлені у відгодівельного молодняку, батьки якого належали до спеціалізованих термінальних ліній, створених на основі породи п’єтрен. Ці тварини мали найкращі показники забійного виходу, довжини туші, площі м’язового вічка і маси окосту. |
Description: | The results of researches on establishment of the most effective variants of combinations of specialized lines of pigs for re ception of commodity hybrids in the conditions of a pig complex are highlighted. The best fattening and slaughter performance showed hybrid young in comparison with two pedigree crossbreeds. The best performance was found in fattening young, whose parents belonged to specialized terminal lines created on the basis of the Pietren breed. These animals had the best slaughter yield, carcass length, muscle eye area and ham weight. |
URI: | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10386 |
Appears in Collections: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.