Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10452
Title: Спосіб виробництва виробу сиркового з соняшниковим ізолятом
Other Titles: Method for the production of cheese products with sunflower isolate
Authors: Болгова, Н. В.
Хмелюк, Т. А.
Bolhova, N. V.
Khmelyuk, T. A.
Keywords: сир кисломолочний
соняшниковий ізолят
сквашування
sour-milk curd
sunflower isolate
fermentation
Issue Date: 2023
Publisher: СНАУ
Citation: Спосіб виробництва виробу сиркового з соняшниковим ізолятом [Електронний ресурс] : патент 152390 UA : МПК A23C 19/00, A23C 19/093 (2006.01) / Н. В. Болгова, Т. А. Хмелюк ; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 202103945, заявл. 07.07.2021 ; опубл. 25.01.2023, Бюл. № 4.
Abstract: Корисна модель належить до молочної промисловості і може використовуватися при виробництві сиркових паст на основі сиру кисломолочного. Спосіб дозволяє розширити асортимент сиру кисломолочного, підвищити їх харчову цінність та надати продукту функціональних властивостей. Спосіб виробництва сиру кисломолочного передбачає заквашування суміші, сквашування, теплову обробку та охолодження Запропонований сир кисломолочний збагачений соняшниковим ізолятом.
Description: The utility model relates to the dairy industry and can be used in the production of curd pastes based on fermented milk cheese. The method allows expanding the range of fermented milk cheese, increasing its nutritional value and imparting functional properties to the product. The method for the production of fermented milk cheese involves fermentation of the mixture, fermentation, heat treatment and cooling. The proposed sour-milk cheese is enriched with sunflower isolate.
URI: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10452
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Патент_Болгова Н.(сирковий).pdf1,04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.