Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11758
Назва: Зміст інноваційної діяльності в індустрії гостинності : особливості та способи здійснення
Інші назви: The content of innovative activities in the hospitality industry : features and methods of implementation
Автори: Коваленко, Олександр Вікторович
Єпик, Лариса Іванівна
Kovalenko, Oleksandr Viktorovich
Yepyk, Larysa Ivanivna
Ключові слова: інновації
інноваційна діяльність
індустрія гостинності
innovations
innovative activity
hospitality industry
Дата публікації: 2024
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика»
Бібліографічний опис: Коваленко О. В. Зміст інноваційної діяльності в індустрії гостинності : особливості та способи здійснення [Електронний ресурс] / О. В. Коваленко, Л. І. Єпик // Таврійський науковий вісник : науковий журнал. – Сер. «Економіка». – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2024. – Вип. 19. – С. 306-311.
Короткий огляд (реферат): У статті наведено визначення терміну інноваційна діяльність в індустрії гостинності, а також визначено мету інноваційної діяльності. Також у роботі детально розглянуто чинники ступеню інтенсивності інноваційної діяльності, здійснюваної закладами індустрії гостинності, які умовно розділяють на дві групи: фактори зовнішнього та внутрішнього середовища. У статті виділено низку особливостей інноваційної діяльності в індустрії гостинності. Також у даній роботі розглянуто та проаналізовано такі напрями здійснення інноваційної діяльності, як створення та запозичення інновацій, а також виділено кілька видів імітації інновацій; а саме чиста імітація та творча імітація. У статті визначено потенціал ринкового успіху чистих інновацій, коли новатор отримує високі прибутки, а також розглянуто своєрідну плату за успіх, а саме високі витрати та ризик.
Опис: The article defines the term innovative activity in the hospitality industry, and defines the goal of innovative activity, which consists in achieving the fullest satisfaction of the constantly growing individual needs of customers in the provision of recreation and leisure services, as well as obtaining maximum profit. The work also examines in detail the factors of the degree of intensity of innovative activity carried out by institutions of the hospitality industry, which are conditionally divided into two groups: factors of the external and internal environment. It is stated that the factors of the external environment indirectly affect the innovative activity of institutions of the hospitality industry, while the factors of the internal environment contribute to the intensive development of innovative activities in the hospitality industry. The article highlights a few features of innovative activity in the hospitality industry. This work also considered and analyzed such areas of innovation activity as creating and borrowing innovations, as well as highlighted several types of imitation of innovations: namely pure imitation and creative imitation. It is stated that a pure imitation is a complete copy of the original; accordingly, companies that fully borrow the innovation information of innovators that do not bring anything new to their product or service are pure imitators. And it is also stated that creative imitation is the improvement of an already existing innovation or its adaptation to another field; and the companies engaged in this kind of imitations are proposed to be called «imovators» in the work. The article highlights a few features of innovative activity in the hospitality industry. The paper identifies the market success potential of pure innovation, where the innovator earns high profits, and examines a kind of success fee, namely high cost and risk; namely, it is stated that the costs are the costs of creating innovations, as well as their promotion, and the risk is mostly associated with possible unsuccessful results of innovative activities, and the possible unwillingness of the market to accept the novelty.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11758
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коваленко_Єпик_стаття.pdf300,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.