Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11860
Title: | Формування системи ефективного корпоративного управління на підприємстві |
Other Titles: | Formation of the system of effective corporate management at the enterprise |
Authors: | Ляшенко, Андрій Юрійович Lyashenko, Andriy Yuriyovych |
Keywords: | корпоративне управління підприємство аналіз corporate management enterprise analysis |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | СНАУ |
Citation: | Факультет економіки та менеджменту ; наук. керівник Я. І. Цебро |
Abstract: | У кваліфікаційній роботі досліджено теоретико-методичні основи формування системи ефективного корпоративного управління на підприємстві. Досліджено вплив корпоративної культури на загальний стан корпоративного управління на підприємстві. Запропоновані шляхи вдосконалення системи ефективного корпоративного управління на підприємстві. Було визначено, що підприємство має достатній ресурсний потенціал для успішної діяльності, а саме: позитивну динаміку фінансового стану, достатню кількість кваліфікованого персоналу, який знає та підтримує цілі організації, забезпечення основними фондами є оптимальним, що вказує на ефективне корпоративне управління підприємством. Аналіз зовнішнього і внутрішнього середовища показав, що обмеження та заборони через впровадження військового стану в країні суттєво вплинули на готельно-ресторанну сферу, призводячи до великих втрат та додаткових витрат для підприємств цієї галузі. Крім того, посилення регулювання галузі з боку держави також призводить до негативних наслідків. Необхідність до-тримання нових законодавчих вимог, включаючи вимоги щодо санітарних та гігієнічних стандартів, безпеки праці та оподаткування, тому в роботі запропоновані заходи оптимізації додаткових витрат для підприємств ресторанного господарства шляхом комп’ютеризації управлінських процесів. Впровадження ресторанних комп’ютерних систем дозволяє автоматизувати багато аспектів управління, включаючи замовлення, інвентаризацію, контроль запасів, облік продажів та взаємодію з клієнтами. Це допомагає підвищити ефективність, знизити витрати та покращити обслуговування. Тому, хоча багато рестораторів можуть не мати технологічного бекграунду, використання комп’ютерних систем стає необхідністю для конкурентоспроможності та успішного функціонування їхнього бізнесу. Комп’ютеризацію засобами системи Poster Pro використовуються для відстеження продажів, контролю грошових потоків та управління запасами продуктів харчування. Вона дозволить підвищити ефективність управління підприємства, зменшити час на обробку замовлень та спростити бухгалтерський облік. використовуються для відстеження продажів, контролю грошових потоків та управління запасами продуктів харчування. Ця інтегрована система дозволяє автоматизувати без-ліч бізнес-процесів, що відбуваються в ресторані або кафе, що спрощує технологічні потреби для власників бізнесу. |
Description: | The qualification work investigates the theoretical and methodological bases of effective corporate management at the enterprise were investigated in the qualification work. The influence of corporate culture on the general state of corporate management at the enterprise was studied. Proposed ways to improve the system of effective corporate management at the enterprise. It was determined that the enterprise has sufficient resource potential for successful activity, namely: positive dynamics of the financial state, a sufficient number of qualified personnel who know and support the goals of the organization, provision of fixed assets is optimal, which indicates effective corporate management of the enterprise. Analysis of the external and internal environment showed that restrictions and prohibitions due to the introduction of martial law in the country had a significant impact on the hotel and restaurant industry, leading to large losses and additional costs for enterprises in this industry. In addition, increased regulation of the industry by the state also leads to negative consequences. The need to comply with new legislative requirements, including requirements for sanitary and hygienic standards, labor safety and taxation, therefore the work proposes measures to optimize additional costs for restaurant enterprises by computerizing management processes. The implementation of restaurant computer systems allows the automation of many aspects of management, including ordering, inventory, inventory control, sales accounting and customer interaction. This helps increase efficiency, reduce costs and improve service. Therefore, although many restaurateurs may not have a technological background, the use of computer systems becomes a necessity for their business to be competitive and successful. Poster Pro computerization is used to track sales, control cash flows, and manage food stocks. It will improve the efficiency of enterprise management, reduce the time for processing orders and simplify accounting. used to track sales, control cash flow and manage food stocks. This integrated system allows you to automate many business processes that take place in a restaurant or cafe, simplifying the technological needs of business owners. |
URI: | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11860 |
Appears in Collections: | Економіки та менеджменту |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ляшенко А.Ю..pdf Restricted Access | 1 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.