Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11927
Title: | Використання псиліуму та червоної сочевиці у виробництві безглютенового хліба |
Other Titles: | The use of psyllium and red lentils in the production of gluten-free bread |
Authors: | Боковець, Сергій Bokovets, S. |
Keywords: | безглютеновий хліб червона сочевиця псиліум gluten-free bread red lentils psyllium |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | НУХТ |
Citation: | Боковець С. Використання псиліуму та червоної сочевиці у виробництві безглютенового хліба [Електронний ресурс] / С. Боковець // Матеріали 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», (11-12 квітня 2024 р.). – Київ : НУХТ, 2024. – С. 141. |
Abstract: | Стаття досліджує виробництво безглютенового хліба з використанням псиліуму та червоної сочевиці як основних інгредієнтів. Основна мета – забезпечити структуру, смак та поживну цінність хліба для людей із непереносимістю глютену. Псиліум сприяє утворенню гелеподібної структури, що утримує вологу та покращує еластичність тіста, тоді як червона сочевиця додає білки, вітаміни та мінерали, зберігаючи м’якість і смак хліба. Результати показали, що поєднання цих інгредієнтів покращує якість безглютенового хліба, відкриваючи нові можливості для подальших досліджень у цій галузі. |
Description: | The article explores the production of gluten-free bread using psyllium and red lentils as main ingredients. The main goal is to provide the texture, taste and nutritional value of bread for people with gluten intolerance. Psyllium contributes to the formation of a gel-like structure that retains moisture and improves the elasticity of the dough, while red lentils add proteins, vitamins and minerals, maintaining the softness and taste of the bread. The results showed that the combination of these ingredients improves the quality of gluten-free bread, opening up new opportunities for further research in this field. |
URI: | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11927 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
С. Боковець_Використання псиліуму та червоної сочевиці у виробництві безглютенового хліба.pdf | 142,22 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.