Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11952
Title: | Визначення показників якості маффінів з використанням борошна зеленої гречки та зміну їх під час зберігання |
Other Titles: | Determining the quality indicators of muffins using green buckwheat flour and their changes during storage |
Authors: | Боковець, Сергій Bokovets, S. |
Keywords: | маффіни борошно зеленої гречки харчова цінність muffins green buckwheat flour nutritional value |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | НУХТ |
Citation: | Боковець С. П. Визначення показників якості маффінів з використанням борошна зеленої гречки та зміну їх під час зберігання [Електронний ресурс] / С. П. Боковець // Матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», (21 травня 2024 р.). – Київ : НУХТ, 2024. – С. 147-148. |
Abstract: | Стаття досліджує створення інноваційних безглютенових мафінів з використанням борошна зеленої гречки та псиліуму, що підвищує їх харчову цінність та функціональні властивості. Основна увага приділяється впливу цих нетрадиційних інгредієнтів на смакові якості та терміни зберігання продукції, зокрема на динаміку зміни кислотності під час зберігання. Дослідження показали, що мафіни з борошна зеленої гречки демонструють меншу зміну кислотності, вищу стабільність та довший термін зберігання порівняно зі звичайними мафінами. Рекомендований термін придатності безглютенових мафінів за умов зберігання при 18 ± 3°C і відносній вологості 75 % становить до 10 днів. |
Description: | The article explores the creation of innovative gluten-free muffins using green buckwheat flour and psyllium, which increases their nutritional value and functional properties. The main attention is paid to the impact of these non-traditional ingredients on the taste qualities and shelf life of products, in particular on the dynamics of changes in acidity during storage. Studies have shown that green buckwheat flour muffins show less acidity change, higher stability and a longer shelf life compared to regular muffins. The recommended shelf life of gluten-free muffins under storage conditions at 18 ± 3°C and 75% relative humidity is up to 10 days. |
URI: | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11952 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
С. Боковець_ВИЗНАЧЕННЯ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ МАФФІНІВ З ВИКОРИСТАННЯМ БОРОШНА ЗЕЛЕНОЇ ГРЕЧКИ ТА ЗМІНУ ЇХ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ.pdf | 207,83 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.