Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12118
Назва: | Protection of the Human Right to Food in Peacetime and During Armed Conflicts |
Інші назви: | Захист права людини на продовольство у мирний час та у період збройних конфліктів |
Автори: | Volchenko, Nataliia Vasylivna Волченко, Наталія Василівна |
Ключові слова: | right to food international humanitarian law individual food security право на продовольство міжнародне гуманітарне право індивідуальна продовольча безпека |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Baltija Publishing |
Бібліографічний опис: | Volchenko N. V. Protection of the Human Right to Food in Peacetime and During Armed Conflicts [Electronic resource] / N. V. Volchenko // Modern paradigm of public and private law amidst sustainable development : scientific monograph. – Riga : Baltija Publishing, 2023. – Vol. 1. – P. 95-119. – Режим доступу : https://doi.org/10.30525/978-9934-26-331-6-5. – Заголовок з екрану. |
Короткий огляд (реферат): | The research of human right to food protection or ensuring food security at different levels, still remains insufficiently developed due to the multi-vector and complexity of the problem, as well as differences in its characteristics for different regions of the world. Individual food security is much broader than the concept of “access to food”, which is most often found in international legal acts. This right forms the obligation of states to create conditions under which a person will be able to provide himself with food on his own, and provision by the state will be carried out only under appropriate specific circumstances. Today, the problem of realizing the right to food lies mostly in the plane of specificity of the category of target groups. The European, American and African Conventions do not contain specific provisions on the protection of the right to food for all without specific categories of persons, which technically makes it impossible to protect this right in the event of its violation in judicial institutions. The means of protection of this right at the national level may be exhausted, which opens up the possibility of applying international judicial and non-judicial mechanisms. The mechanisms for implementing judicial protection are the consideration of a court case, and the extrajudicial – complaints and reporting procedures. The right to food is one of the basic human rights that must be additionally protected during armed conflicts. The Geneva Conventions contain a sufficient number of norms that regulate the human right to food, however, their implementation is usually complicated by the nature of the military operations themselves. |
Опис: | Стаття присвячена захисту права людини на продовольство у мирний час та у період збройних конфліктів. Дослідження права людини на захист харчових потреб або забезпечення продовольчої безпеки на різних рівнях досі залишається недостатньо розробленим через багатовекторність і складність проблеми, а також відмінності її характеристик для різних регіонів світу. Індивідуальна продовольча безпека набагато ширша за поняття «доступ до їжі», яке найчастіше зустрічається в міжнародних правових актах. Це право формує обов'язок держав створювати умови, за яких людина зможе самостійно забезпечити себе продуктами харчування, а забезпечення з боку держави буде здійснюватися лише за відповідних конкретних обставин. Сьогодні проблема реалізації права на харчування лежить здебільшого в площині специфіки категорії цільових груп. Європейська, Американська та Африканська конвенції не містять конкретних положень щодо захисту права на харчування для широкого загалу (окрім окремих категорій осіб), що технічно унеможливлює захист цього права у разі його порушення в судових установах. Засоби захисту цього права на національному рівні можуть бути вичерпані, що відкриває можливість застосування міжнародних судових і несудових механізмів. Механізмами здійснення судового захисту є розгляд судової справи, а позасудового – скарги та звітні процедури. Право на їжу є одним із основних прав людини, яке необхідно додатково захищати під час збройних конфліктів. Женевські конвенції містять достатню кількість норм, що регулюють право людини на харчування, однак їх виконання зазвичай ускладнюється характером самих військових дій. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12118 |
Розташовується у зібраннях: | Монографії, розділи монографій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1. Волченко Н.В._ст..pdf | 372,36 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.