Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12177
Title: | Розробка порошкоподібної харчової добавки на основі плодів обліпихи |
Other Titles: | Development of a powdered food additive based on sea buckthorn fruit |
Authors: | Демидова, Є. Самілик, М. Demidova, E. Samilyk, M. |
Keywords: | осмотична дегідратація обліпиха порошкові харчові добавки osmotic dehydration sea buckthorn powdered food additives |
Issue Date: | 2023 |
Citation: | Демидова Є. Розробка порошкоподібної харчової добавки на основі плодів обліпихи [Електронний ресурс] / Є. Демидова, М. Самілик // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. – Сер. «Харчові технології». – Львів, 2023. – Т. 25, № 100. – С. 88-93. – Режим доступу : https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10014. – Заголовок з екрану. |
Abstract: | У процесі виробництва продуктів харчування важливо не тільки отримати продукт високої якості, але й мінімізувати виробничі відходи та зменшити витрати енергії на процес. Останнім часом споживачі звертають особливу увагу на біологічну цінність продуктів, а популярність органічних і натуральних продуктів зростає. Пошук нових видів нетрадиційної сировини та вибір раціонального методу її переробки є важливим завданням для науковців та виробників. Метою роботи є розробка технології виробництва порошкоподібної харчової добавки з використанням дикорослої сировини регіонального значення методом осмотичного зневоднення. Використання осмотичного зневоднення дозволяє зберегти їх біологічну цінність та органолептичні властивості. |
Description: | In the process of food production, it is important not only to obtain a high quality product, but also to minimize industrial waste and reduce energy costs for the process. Recently, customers have been paying particular attention to the biological value of products, and the popularity of organic and natural products is growing. The search for new types of unconventional raw materials and the choice of a rational method of their processing is an important task for scientists and manufacturers. The aim of the study is to develop a technology for the production of a powdered food additive by using wild-growing raw materials of regional importance by osmotic dehydration. The use of osmotic dehydration preserves their biological value and organoleptic properties. |
URI: | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12177 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.