Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12214
Назва: Cистема підживлення як складова комплексу заходів екологічної безпеки та якості сільськогосподарської продукції
Інші назви: Fertilization system as part of a set of measures for environmental safety and quality of agricultural products
Автори: Новікова, Анна Віталіївна
Скляр, Вікторія Григорівна
Novikova, Anna Vitaliivna
Sklіar, Viktoria Нryhorivna
Ключові слова: цибуля
технологія вирощування
екологізація
onion
cultivation technology
environmentalization
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Новікова А. В. Cистема підживлення як складова комплексу заходів екологічної безпеки та якості сільськогосподарської продукції [Електронний ресурс] / А. В. Новікова, В. Г. Скляр // Екологія. Довкілля. Енергозбереження : колективна монографія. – Полтава, 2024. – С. 218-225.
Короткий огляд (реферат): У сучасних умовах глобалізації та інтенсифікації різних сфер діяльності людства, гостро постає питання екологічної безпеки, особливо в сфері сільського господарства, бо воно є одним із найпотужніших чинників впливу на стан довкілля. Це зумовлює необхідність дослідження напрямів екологізації розвитку сільськогосподарського комплексу з метою зниження його негативного навантаження на стан навколишнього середовища. В праці обгрунтовано особливості вирощування цибулі озимим способом в північно-східному Лісостепу України, визначено інструменти екологічного спрямування, що можуть бути використані на національному та регіональному рівнях. Досліджено вплив систем підживлення не лише на фізико-хімічні показники ґрунту, а й якість та товарну врожайність отриманої продукції. Доведена ефективність використання біологічних препаратів при вирощуванні цибулі ріпчастої озимим способом з сіянки та описаний взаємний вплив екологічної безпеки та сільськогосподарського виробництва.
Опис: In today's conditions of globalization and intensification of various spheres of human activity, the issue of environmental safety is acute, especially in the field of agriculture, because it is one of the most powerful factors influencing the state of the environment. This makes it necessary to study directions of greening the development of the agricultural complex in order to reduce its negative impact on the environment. The work substantiates the peculiarities of winter onion cultivation in the North-Eastern Forest-Steppe of Ukraine, defines the tools of ecological direction that can be used at the national and regional levels. The influence of fertilization systems not only on the physico-chemical parameters of the soil, but also on the quality and commercial yield of the obtained products was studied. The effectiveness of the use of biological preparations in the winter cultivation of onions from seedlings is proven, and the mutual influence of greening and agricultural production is described.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12214
Розташовується у зібраннях:Монографії, розділи монографій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
розділ монографії.pdf227,41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.