Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12526
Title: Технічне забезпечення підготовки ґрунту під посів та посівукукурудзи на зерно в умовах СВК «Батьківщина» Котелевського району Полтавської області
Other Titles: Technical support for soil preparation for sowing and sowing corn for grain in the conditions of the "Batkivshchyna" SSC of the Kotelevsky district of the Poltava region
Authors: Бондарев, І. В.
Bondarev, I. V.
Keywords: кукурудза на зерно
машиновикористання
машинний агрегат
corn for grain
machine use
machine unit
Issue Date: 2024
Publisher: СНАУ
Citation: Інженерно-технологічний факультет ; наук. керівник А. Т. Лебедєв
Abstract: В кваліфікаційній роботі наведена характеристика господарства: грунтово-кліматичні умови, структура вирощувальних культур, використання техніки. При вирощуванні кукурудзи по інтенсивній технології розроблений комплекс заходів по передпосівному обробітку грунту та посіву, визначений кількісний і якісний склад технічних засобів при вирощуванні культури. Запропоновано конструкцію розпушувального вузла для висіваючих секцій пневматичної сівалки. Розрахований економічний аналіз ефективної технології.
Description: The qualification paper describes the characteristics of the farm: soil and climatic conditions, the structure of cultivated crops, and the use of equipment. When growing corn using intensive technology, a complex of measures for pre-sowing soil cultivation and sowing has been developed, the quantitative and qualitative composition of technical means for growing the crop has been determined. The design of the loosening unit for sowing sections of the pneumatic seeder is proposed. Calculated economic analysis of effective technology.
URI: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12526
Appears in Collections:Інженерно-технологічний

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
208_Бондарев І.В._робота.pdf
  Restricted Access
1,6 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.