Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12878
Назва: | Управління антикризовим менеджментом в системі агробізнесу |
Інші назви: | Management of anti-crisis management in the agribusiness system |
Автори: | Матісов, Олександр Дмитрович Matisov, O. D. |
Ключові слова: | антикризовий менеджмент сільськогосподарські підприємства агробізнес anti-crisis management agricultural enterprises agribusiness |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Факультет економіки та менеджменту ; наук. керівник Т. В. Устік |
Короткий огляд (реферат): | В кваліфікаційній роботі розкрито зміст поняття конкурентоспроможність, визначено як науковці розглядають це питання, проведено бібліографічне дослідження трактування поняття. Обгрунтовано, що важливе місце в досягненні конкурентоспроможності сільськогосподарського підприємства займає конкурентоспроможність продукції, що виробляється ними, оскільки цей фактор є результатом досягнення підприємством запланованих ефектів від своєї діяльності, і від цього залежить поточний стан і розвиток усіх інших факторів. У кваліфікаційній роботі розглянуто проблеми сільськогосподарського підприємства з якими воно стикається при невизначеності та ризику як елементів об’єктивної реальності, які безпосередньо впливають на його конкурентоспроможність. В роботі проведено аналіз діяльності підприємства ТОВ АФ «Псьол» Сумського району Сумської області та його фінансового забезпечення. В умовах ринкової економіки невизначеність та ризик постійно супроводжують діяльність суб’єктів господарювання. Доведено, що основними критеріями визначення підприємницьких факторів ризику є джерело їх виникнення (зовнішні та внутрішні фактори) та ступінь впливу (фактори прямої та непрямої дії), які можуть змінювати окремі параметри підприємства, що призведе до відхилення фактичні результати виконаних операцій від прогнозованих. Доведено, що забезпечення високого рівня антикризового менеджменту передбачає формування та впровадження ефективної системи управління, яка має забезпечити мінімізацію негативних наслідків підприємницького ризику. Результати дослідження дозволили висунути гіпотезу про те, що фактори, що впливають на формування системи антикризового менеджменту, описуються та вимірюються статистичними та експертними показниками. Проведене дослідження показує, що основним критерієм покращення антикризового менеджменту сільськогосподарського підприємства на ринку є ефективність маркетингової діяльності, наявність оновлення матеріальнотехнічної бази, умов для реалізації інвестиційних проектів, тощо. Нами було запропоновано маркетингові заходи та доведено, що вони мають позитивний вплив на подальшу діяльність підприємства у вигляді збільшення чистої виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) та збільшення клієнтської бази. |
Опис: | The qualification work reveals the content of the concept of competitiveness, determines how scientists consider this issue, and conducts a bibliographic study of the interpretation of the concept. It is substantiated that an important place in achieving the competitiveness of an agricultural enterprise is occupied by the competitiveness of the products produced by them, since this factor is the result of the enterprise achieving the planned effects of its activities, and the current state and development of all other factors depend on this. The qualification work considers the problems of an agricultural enterprise that it faces in the face of uncertainty and risk as elements of objective reality that directly affect its competitiveness. The work analyzes the activities of the enterprise LLC AF "Psyol" of the Sumy district of the Sumy region and its financial support. In a market economy, uncertainty and risk constantly accompany the activities of business entities. It has been proven that the main criteria for determining business risk factors are the source of their occurrence (external and internal factors) and the degree of influence (factors of direct and indirect action), which can change individual parameters of the enterprise, which will lead to a deviation of the actual results of the performed operations from the predicted ones. It has been proven that ensuring a high level of anti-crisis management involves the formation and implementation of an effective management system, which should ensure the minimization of the negative consequences of business risk. The results of the study allowed us to put forward the hypothesis that the factors influencing the formation of the anti-crisis management system are described and measured by statistical and expert indicators. The study shows that the main criterion for improving the anti-crisis management of an agricultural enterprise in the market is the effectiveness of marketing activities, the availability of updated material and technical base, conditions for the implementation of investment projects, etc. We proposed marketing measures and proved that they have a positive impact on the further activities of the enterprise in the form of an increase in net revenue from the sale of products (goods, works, services) and an increase in the client base. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12878 |
Розташовується у зібраннях: | Економіки та менеджменту |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Матісов_Диск.pdf Restricted Access | 1,11 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.