Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13081
Title: | Обґрунтування параметрів електротехнологічного комплексу очистки вівса на ТОВ «ФІРМА ДІАМАНТ ЛТД» м. Полтава |
Other Titles: | Justification of the parameters of the electrotechnological complex for cleaning oats at LLC "DIAMOND COMPANY LTD" in Poltava |
Authors: | Клаптенко, Артур Олександрович Klaptenko, Artur Oleksandrovych |
Keywords: | овес сепаратор очистка oats separator cleaning |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | СНАУ |
Citation: | Інженерно-технологічний факультет ; наук. керівник Г. В. Барсукова |
Abstract: | Результати дослідження показали, що використання сучасних технічних рішень дозволяє зменшити витрати, оптимізувати робочі процеси та підвищити якість вироблених вівсяних пластівців. Розглянуто питання охорони праці при очистки вівса. Проведено економічне обґрунтування запропонованої системи керування. Впровадження БСХМ-16 видається економічно доцільним та перспективним для підвищення конкурентоспроможності ТОВ «ФІРМА ДІАМАНТ ЛТД» на ринку виробництва вівсяних пластівців. Проаналізовано питання охорони праці та проведено техніко-економічне обґрунтування рішень. |
Description: | The results of the study showed that the use of modern technical solutions allows to reduce costs, optimize work processes and improve the quality of produced oatmeal. The issue of labor protection during oat cleaning is considered. An economic justification of the proposed control system is carried out. The implementation of BSHM-16 seems to be economically feasible and promising for increasing the competitiveness of LLC "FIRMA DIAMANTE LTD" in the oatmeal production market. The issue of labor protection is analyzed and a feasibility study of solutions is carried out. |
URI: | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13081 |
Appears in Collections: | Інженерно-технологічний |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
141_Клаптенко.pdf Restricted Access | 1,07 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.