Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13466
Назва: Вплив основного обробітку грунту на урожайність жита озимого в умовах ННВЦ СНАУ
Інші назви: The influence of the main tillage on the yield of winter rye in the conditions of the SNAU NNVC
Автори: Кравчук, О. Р.
Kravchuk, O. R.
Ключові слова: жито озиме
грунт
обробіток
winter rye
soil
cultivation
Дата публікації: 2024
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Факультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник Ю. Г. Міщенко
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі висвітлено ефективність застосування дискового обробітоку глибиною 10-12 см у забезпеченні найліпших параметрів щільності зложення 0-30 см шару ґрунту (1,20-1,22 г/см3), запасів продуктивної вологи метрового (86,5-125,3мм) та 0-20 см шару ґрунту (14,5-24,1мм), чисельності бур’янів (11,9-15,8 шт./м2) в посівах жита озимого. За даних параметрів на варіанті дискового обробітку на глибину 10-12 см отримано найвищий урожай зерна жита озимого – 3,71 т/га та найбільші величини прибутку (5480 грн./га) та рентабельності (22,6 %).
Опис: The qualification work highlights the effectiveness of using disk tillage at a depth of 10-12 cm in ensuring the best parameters of the density of the 0-30 cm soil layer (1.20-1.22 g/cm3), the reserves of productive moisture in the meter layer (86.5-125.3 mm) and the 0-20 cm soil layer (14.5-24.1 mm), the number of weeds (11.9-15.8 pcs./m2) in winter rye crops. With these parameters, the highest yield of winter rye grain was obtained in the disk tillage at a depth of 10-12 cm - 3.71 t/ha and the highest profit (5480 UAH/ha) and profitability (22.6%).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13466
Розташовується у зібраннях:Агротехнологій та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диппломна робота Кравчук.pdf
  Restricted Access
1,17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.