Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1371
Назва: Склад молозива та молока свиноматок різних типів вищої нервової діяльності та його енергетична цінність
Інші назви: Состав молозива и молока свиноматок различных типов высшей нервной деятельности и его энергетическая ценность
Автори: Камбур, М. Д.
Замазій, А. А.
Піхтірьова, А. В.
Камбур, М. Д.
Замазий, А. А.
Пихтирёва, А. В.
Kambur, M. D.
Zamaziy, A. A.
Pihtirova, A. V.
Ключові слова: енергетична цінність
загальний білок
вища нервова діяльність
энергетическая ценность
общий белок
высшая нервная деятельность
the energy value
total protein
the type of higher nervous activity
Дата публікації: 2013
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Камбур М. Д. Склад молозива та молока свиноматок різних типів вищої нервової діяльності та його енергетична цінність [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, А. В. Піхтірьова // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2013. – Вип. 2(32). – С. 16-20.
Короткий огляд (реферат): В статті наведені дані щодо складу та енергетичної цінності молозива та молока свиноматок з різними типами вищої нервової діяльності. Встановлено, що вміст загального білка, жиру та лактози в молозиві та молоці свиноматок дослідних груп відрізняється. Також можна зазначити, що молозиво свиноматок всіх типів ВНД на 2-гу добу має більший вміст загального білка (38 – 40 %) та жиру ( 7,20 – 8,47 %) порівняно з молоком 21-ої доби, а також енергетичну цінність (на 16,43 – 17,16 %). Найбільшим вмістом загального білка, жиру та лактози, а відповідно й енергетичною цінністю характеризувалось молозиво та молоко свиноматок з сильним врівноваженим рухливим типом ВНД. В статье приведены данные по составу и энергетической ценности молозива и молока свиноматок с разными типами высшей нервной деятельности. Установлено, что содержание общего белка, жира и лактозы в молозиве и молоке свиноматок опытных групп отличается. Также можна отметить, что молозиво свиноматок всех типов ВНД на 2-ые сутки имеет большее содержание общего белка (38 – 40 %) и жира ( 7,20 – 8,47 %) сравнительно с молоком 21-ых суток, а также энергетическую ценность (на 16,43 – 17,16 %). Наибольшим содержанием общего белка, жира и лактозы, а соответственно и энергетической ценностью характеризовалось молозиво и молоко свиноматок с сильным уравновешенным подвижным типом ВНД.
Опис: The paper presents data on the composition and energy value of colostrum and milk of sows with different types of higher nervous activity. Found that the content of total protein, fat and lactose in the colostrum and milk of sows different experimental groups. Also be noted that all types of sows colostrum HNA per day 2 has a higher content of total protein (38,00 – 40,00 %) and fat (7,20 – 8,47 %) compared with milk 21-nd day, and also the energy value (at 16,43 – 17,16 %). The highest content of total protein, fat and lactose, and therefore the energy content was characterized by the colostrum and milk of sows with a strong balanced moveable type HNA.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1371
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
05.pdf445,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.