Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13752
Title: | Спосіб виробництва хліба із пшеничного борошна з борошном кіноа |
Other Titles: | Method of producing bread from wheat flour with quinoa flour |
Authors: | Болгова, Н. В. Соловей, В. І. Самілик, М. М. Назаренко, Ю. В. Соколенко, В. В. Синенко, Т. П. Bolhova, N. V. Solovey, V. I. Samilyk, M. M. Nazarenko, Yu. V. Sokolenko, V. V. Synenko, T. P. |
Keywords: | хліб пшеничне борошно борошно кіноа bread wheat flour quinoa flour |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Сумський національний аграрний університет |
Citation: | Спосіб виробництва хліба із пшеничного борошна з борошном кіноа [Електронний ресурс] : патент 159063 UA : МПК (2025.01), A21D 2/00 / Н. В. Болгова, В. І. Соловей, М. М. Самілик [та ін.] ; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2024 02059, заявл. 18.04.2024 ; опубл. 23.04.2025, Бюл. № 17. |
Abstract: | Корисна модель належить до харчової промисловості і може використовуватися при виробництві хліба із пшеничного борошна з борошном кіноа. Спосіб дозволяє розширити асортимент хліба пшеничного зі збереженням органолептичних та фізико-хімічних показників. |
Description: | Method of producing bread from wheat flour with quinoa flour includes preparation of ingredients, preparation of sponge and kneading of dough from recipe components, fermentation of dough, processing, proofing and baking, and cooling of bread. At the stage of preparing the ingredients, quinoa flour is sieved on sieves with a mesh diameter of 1-1.5 mm and 10% of the total wheat flour weight is added to the dough. |
URI: | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13752 |
Appears in Collections: | Патенти |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Патент_Болгова Н (хліб).pdf | 151,08 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.