Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13758
Назва: Поліпшення складу льодяників з пробіотиком
Інші назви: Improving the composition of lollipops with probiotics
Автори: Булка, Яна Олегівна
Bulka, Yana Olegivna
Ключові слова: галітоз
ксиліт
лактобактерії
halitosis
xylitol
lactobacilli
Дата публікації: 2025
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Факультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник В. І. Дубовик
Короткий огляд (реферат): Оральні пробіотичні препарати у вигляді льодяників двох складів із живих молочнокислих бактерій і метаболітів цих бактерій, вироблені за обраними методиками, показали високі гістологічні властивості та ефективність, виживання бактерій та антибактеріальні властивості. У ході серії теоретичних, мікробіологічних і технічних досліджень були розроблені препарати для слизової оболонки порожнини рота, що містять пробіотики двох складів у формі льодяників (з культур пробіотиків і їх метаболітів), які можуть бути рекомендовані як дієтичний продукт після проведення досліджень і визначення безпечності для мікрофлори порожнини рота. Може бути рекомендований як дієтична добавка, що підтримує та стимулює власний імунітет, а також при інфекціях оральної порожнини та захворюваннях шлунково-кишкового тракту як лікувально-профілактичний засіб. Робота має таку структуру: вступ, три розділи, висновки та пропозиції. Загальний обсяг – 42 сторінки, з них 33 сторінки відведені під основні розділи. В роботі наведено 10 рисунків та 5 таблиць, використано 38 джерел літератури.
Опис: Oral probiotic preparations in the form of lozenges of two compositions from live lactic acid bacteria and metabolites of these bacteria, produced by the selected methods, showed high histological properties and efficiency, bacterial survival and antibacterial properties. In the course of a series of theoretical, microbiological and technical studies, preparations for the oral mucosa containing probiotics of two compositions in the form of lozenges (from probiotic cultures and their metabolites) were developed, which can be recommended as a dietary product after conducting studies and determining safety for the oral microflora. It can be recommended as a dietary supplement that supports and stimulates one's own immunity, as well as for oral infections and diseases of the gastrointestinal tract as a therapeutic and prophylactic agent. The work has the following structure: introduction, three sections, conclusions and proposals. The total volume is 42 pages, of which 33 pages are devoted to the main sections. The work contains 10 figures and 5 tables, and 38 sources of literature are used.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13758
Розташовується у зібраннях:Агротехнологій та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Булка.pdf
  Restricted Access
893,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.