Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13758
Title: | Поліпшення складу льодяників з пробіотиком |
Other Titles: | Improving the composition of lollipops with probiotics |
Authors: | Булка, Яна Олегівна Bulka, Yana Olegivna |
Keywords: | галітоз ксиліт лактобактерії halitosis xylitol lactobacilli |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | СНАУ |
Citation: | Факультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник В. І. Дубовик |
Abstract: | Оральні пробіотичні препарати у вигляді льодяників двох складів із живих молочнокислих бактерій і метаболітів цих бактерій, вироблені за обраними методиками, показали високі гістологічні властивості та ефективність, виживання бактерій та антибактеріальні властивості. У ході серії теоретичних, мікробіологічних і технічних досліджень були розроблені препарати для слизової оболонки порожнини рота, що містять пробіотики двох складів у формі льодяників (з культур пробіотиків і їх метаболітів), які можуть бути рекомендовані як дієтичний продукт після проведення досліджень і визначення безпечності для мікрофлори порожнини рота. Може бути рекомендований як дієтична добавка, що підтримує та стимулює власний імунітет, а також при інфекціях оральної порожнини та захворюваннях шлунково-кишкового тракту як лікувально-профілактичний засіб. Робота має таку структуру: вступ, три розділи, висновки та пропозиції. Загальний обсяг – 42 сторінки, з них 33 сторінки відведені під основні розділи. В роботі наведено 10 рисунків та 5 таблиць, використано 38 джерел літератури. |
Description: | Oral probiotic preparations in the form of lozenges of two compositions from live lactic acid bacteria and metabolites of these bacteria, produced by the selected methods, showed high histological properties and efficiency, bacterial survival and antibacterial properties. In the course of a series of theoretical, microbiological and technical studies, preparations for the oral mucosa containing probiotics of two compositions in the form of lozenges (from probiotic cultures and their metabolites) were developed, which can be recommended as a dietary product after conducting studies and determining safety for the oral microflora. It can be recommended as a dietary supplement that supports and stimulates one's own immunity, as well as for oral infections and diseases of the gastrointestinal tract as a therapeutic and prophylactic agent. The work has the following structure: introduction, three sections, conclusions and proposals. The total volume is 42 pages, of which 33 pages are devoted to the main sections. The work contains 10 figures and 5 tables, and 38 sources of literature are used. |
URI: | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13758 |
Appears in Collections: | Агротехнологій та природокористування |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Булка.pdf Restricted Access | 893,1 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.