Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13810
Title: Дослідження впливу бузинової порошкової харчової добавки на термін зберігання йогуртів
Other Titles: Study of the effect of elderberry powder food additive on the shelf life of yogurt
Authors: Демидова, Євгенія В’ячеславівна
Самілик, Марина Михайлівна
Губа, Світлана Олександрівна
Demidova, E. V.
Samilik, M. M.
Guba, S. O.
Keywords: кисломолочні продукти
йогурт
рослинна сировина
fermented milk products
yogurt
vegetable raw materials
Issue Date: 2024
Publisher: СНАУ
Citation: Демидова Є. В. Дослідження впливу бузинової порошкової харчової добавки на термін зберігання йогуртів [Електронний ресурс] / Є. В. Демидова, М. М. Самілик, С. О. Губа // Вісник Сумського національного аграрного університету університету : науковий журнал. – Сер. «Механізація та автоматизація виробничих процесів». – Суми : СНАУ, 2024. – Вип. 4 (58). – С. 21-27. – Режим доступу : https://doi.org/10.32782/msnau.2024.4.3. – Заголовок з екрану.
Abstract: У роботі досліджувався вплив харчової добавки з порошку бузини на якісні показники йогурту та термін його придатності. Використання рослинних порошків та екстрактів, що збагачують йогурт вітамінами, мінералами та фенольними сполуками, стає все більш актуальним. Використання рослинних компонентів є перспективним для розширення асортименту кисломолочних продуктів з антиоксидантними властивостями. Метою наукової роботи є вивчення впливу харчової добавки з бузини на якісні показники та термін придатності йогурту. Результати цього дослідження вплинуть на процес розробки вдосконаленої технології йогурту.
Description: The study investigated the effect of an elderberry powder food additive on the quality characteristics of yogurt and its shelf life. The use of plant powders and extracts that enrich yogurt with vitamins, minerals and phenolic compounds is becoming increasingly relevant. The use of plant components is promising for expanding the range of fermented milk products with antioxidant properties. The aim of the research is to study the effect of elderberry food additive on the quality and shelf life of yogurt. The results of this study will influence the process of developing an improved yogurt technology.
URI: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13810
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.pdf455,23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.