Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13814
Title: | Перспективи використання похідних переробки абрикосів у виробництві йогуртів |
Other Titles: | Prospects for the use of apricot processing derivatives in the production of yogurt |
Authors: | Демидова, Є. В. Бондаренко, Ж. О. Demydova, E. V. Bondarenko, Z. O. |
Keywords: | йогурт абрикос абрикосовий порошок yogurt apricot apricot powder |
Issue Date: | 2024 |
Citation: | Демидова Є. В. Перспективи використання похідних переробки абрикосів у виробництві йогуртів [Електронний ресурс] / Є. В. Демидова, Ж. О. Бондаренко // Development of Education, Science and Business : Results 2024 : Proceedings of the International Scientific and Practical Internet Conference, (Dnipro, December 11-12, 2024). – Dnipro, 2024. – P. 112-115. |
Abstract: | Йогурт є популярним кисломолочним продуктом, який цінується за високий вміст білків, кальцію, вітамінів групи В та позитивний вплив на мікрофлору шлунково-кишкового тракту. Це дослідження присвячене розробці технології та рецептури йогурту з використанням порошку з побічних продуктів переробки абрикосів (вичавок). Метою було підвищення харчової та біологічної цінності продукту, а також оптимізація використання сировини. |
Description: | Yogurt is a popular fermented milk product that is valued for its high content of proteins, calcium, B vitamins, and positive effects on the gastrointestinal microflora. This study is devoted to the development of technology and formulation of yogurt using powder from apricot by-products (pomace). The aim was to increase the nutritional and biological value of the product, as well as to optimize the use of raw materials. |
URI: | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13814 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.