Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13884
Назва: | Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake |
Інші назви: | Дослідження процесу надкритичної CO2-екстракції з соняшникової макухи |
Автори: | Bezbah, Igor Bakhmutian, Natalia Bandura, Valentyna Bezbah, Seihii Vsevolodov, Oleksandr Mazurenko, Igor Безбах, Ігор Бахмутян, Наталія Бандура, Валентина Безбах, Сергій Всеволодов, Олександр Мазуренко, Ігор |
Ключові слова: | CO2 solvent extraction protein concentrate СО2 розчинник екстракція білковий концентрат |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake [Electronic resource] / I. Bezbah, N. Bakhmutian, V. Bandura [and athers] // PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY. – 2024. – R. 100, N 11. – Р. 77-81. – Режим доступу : doi:10.15199/48.2024.11.14 ; http://www.red.pe.org.pl/articles/2024/11/14.pdf. – Заголовок з екрану. |
Короткий огляд (реферат): | Sunflower cake is rich both in proteins and polyphenolic compounds, including chlorogenic acid. The kinetics during the extraction of sunflower cake in a supercritical CO2 environment and using a co-solvent was studied. A high-quality protein concentrate (protein content of 56.2...57.2%) with a neutral smell and color was obtained. Qualitative studies showed a low concentration of chlorogenic acid in the obtained samples. The content of chlorogenic acid in the dry residue was 34 mg/100 g when extracted with pure CO2 and 14 mg/100 g when extracted with a co-solvent. |
Опис: | Соняшникова макуха багата як на білки, так і на поліфенольні сполуки, включаючи хлорогенову кислоту. Було досліджено кінетику екстракції соняшникової макухи в надкритичному середовищі CO2 та з використанням співрозчинника. Було отримано високоякісний білковий концентрат (вміст білка 56,2...57,2%) з нейтральним запахом та кольором. Якісні дослідження показали низьку концентрацію хлорогенової кислоти в отриманих зразках. Вміст хлорогенової кислоти в сухому залишку становив 34 мг/100 г при екстракції чистим CO2 та 14 мг/100 г при екстракції співрозчинником. Стресування. Соняшникова макуха багата не лише на білок, але й на поліфенольні сполуки, що містять хлорогенову кислоту. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13884 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Стаття І. Мазуренко.pdf | 464,87 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.