Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14071
Назва: | Розширення асортименту солодких страв та проектування технологічного процесу в кафе на 50 місць із розрахунком холодного цеху |
Інші назви: | Expanding the range of sweet dishes and designing the technological process in a cafe for 50 seats with the calculation of a cold shop |
Автори: | Огородній, Р. Д. Ogorodniy, R. D. |
Ключові слова: | солодкі страви яблука печені їстівні квіти sweet dishes baked apples edible flowers |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Факультет харчових технологій ; наук. керівник Т. І. Маренкова |
Короткий огляд (реферат): | В першому розділі було розкрито та проаналізовано технологію солодких страв, а саме яблук печених з метою створення продукту функціонального призначення, внесення популяризації їстівних квітів у сучасному харчуванні населення. Для дослідження було використано рецептуру яблук запечених з цукром за традиційною рецептурою. В нову рецептурну композицію запропоновано внести начинку у вигляді суміші сиру кисломолочного, горіхів волоських, родзинок та меду, що додатково доповнить солодку страву корисними нутрієнтами. Додавання їстівних квітів надасть страві привабливішого зовнішнього вигляду та стане додатковим перспективним джерелом фітонутрієнтів у харчуванні. У другому розділі проведена робота, щодо проектування технологічного процесу у кафе із розрахунком холодного цеху. В розділі 3 описано та проаналізовано небезпечні та шкідливі виробничі фактори, надано рекомендації щодо впровадження безпечних і здорових умов праці у кафе. В 4 розділі представлено проведені розрахунки та встановлено показникі економічної ефективності проекту. |
Опис: | The first section revealed and analyzed the technology of sweet dishes, namely baked apples, in order to create a functional product, to popularize edible flowers in the modern diet of the population. The study used a recipe for baked apples with sugar according to a traditional recipe. It was proposed to add a filling in the new recipe composition in the form of a mixture of sour-milk cheese, walnuts, raisins and honey, which will additionally supplement the sweet dish with useful nutrients. Adding edible flowers will give the dish a more attractive appearance and will become an additional promising source of phytonutrients in nutrition. In the second section, work was carried out on the design of the technological process in a cafe with the calculation of a cold shop. In section 3, hazardous and harmful production factors are described and analyzed, recommendations are given for the implementation of safe and healthy working conditions in a cafe. In section 4, the calculations are presented and the economic efficiency indicators of the project are established. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14071 |
Розташовується у зібраннях: | Харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Диплом Огородній Роман.pdf Restricted Access | 4,53 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.