Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14084
Назва: | Проєкт міні-цеху з виробництва макаронних виробів |
Інші назви: | Project of a mini-shop for the production of pasta |
Автори: | Шутко, Катерина Анатоліївна Shutko, Kateryna Anatoliivna |
Ключові слова: | макаронні вироби технологія проєктування pasta technology design |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Факультет харчових технологій ; наук. керівник Т. П. Синенко |
Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі розроблено проєкт міні-цеху з виробництва макаронних виробів, що включає розрахунок технологічного процесу, вибір обладнання, аналіз небезпечних чинників виробництва, обґрунтування економічної доцільності. У першому розділі розглянуто основні аспекти вибору території для розміщення запланованого підприємства, а також детально проаналізовано економічні, природні, трудові та інші ресурси регіону. Здійснено аналіз сучасних підходів до технологічного процесу виробництва макаронних виробів на основі вивчення наявних джерел інформації. У межах проєкту передбачено виробництво спагеті, локшину, ріжки, спіраль і бантики. У другому розділі проведено продуктовий розрахунок для виготовлення 1200 кг макаронних виробів на добу. Визначено потребу в сировині, допоміжних матеріалах, надано характеристику необхідно обладнання та площі цеху. У третьому розділі наведено детальний опис технологічної схеми виробництва вибраного асортименту макаронних виробів із зазначенням підібраного виробничого обладнання. У четвертому розділі окреслено основні вимоги до правильного планування підприємства. Виконано розділення підприємства на зони з врахуванням необхідних рівнів чистоти. У п’ятому розділі визначено, що проєкт створення міні-цеху з виробництва макаронних виробів має високий економічний потенціал завдяки рентабельності 25% та терміну окупності в 7,5 років. Аналіз техніко-економічних показників підтвердив доцільність реалізації, забезпечуючи швидке повернення інвестицій і перспективи стабільного розвитку бізнесу. |
Опис: | In the qualification work, a mini-shop project for the production of pasta was developed, including the calculation of the technological process, the selection of equipment, the analysis of hazardous production factors, and the justification of economic feasibility. The qualification work develops a project for a mini-pasta production workshop, including the calculation of the technological process, the selection of equipment, the analysis of hazardous production factors, and the justification of economic feasibility. The first section discusses the main aspects of choosing the territory for the planned enterprise and analyzes in detail the region's economic, natural, labor, and other resources. An analysis of modern approaches to the technological process of pasta production is made based on the study of available sources of information. The project envisages the production of spaghetti, noodles, horns, spirals, and bows. The second section calculated a product to produce 1200 kg of pasta daily. The need for raw and auxiliary materials is determined, and the equipment and workshop area are described. The third section describes the technological scheme for producing the selected range of pasta products, indicating the chosen production equipment. The fourth section outlines the basic requirements for proper enterprise planning. The enterprise is divided into zones, considering the required levels of cleanliness. The fifth section determines that the project of creating a mini-pasta production workshop has a high economic potential due to its profitability of 25% and payback period of 7.5 years. The analysis of the technical and economic indicators confirmed the feasibility of implementation, providing a quick return on investment and prospects for stable business development. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14084 |
Розташовується у зібраннях: | Харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Шутко К.А. (бакалавр) 2025.pdf Restricted Access | 1,16 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.