Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14086
Назва: | Проект цеху з виробництва кисломолочних продуктів в Роменському районі |
Інші назви: | The project of the workshop for the production of fermented milk products in the Romny district |
Автори: | Клімчук, Олена Василівна Klimchuk, О. V. |
Ключові слова: | проект кисломолочні вироби кефір project fermented milk products kefir |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Факультет харчових технологій ; наук. керівник С. О. Губа |
Короткий огляд (реферат): | Мета роботи - вивчення технології виробництва молочних продуктів та проектний розрахунок цеху виробництва кисломолочних продуктів в Роменському районі Сумської області. Об’єкт – технологія виробництва кисломолочних продуктів. Предмет – технологічні схеми та розрахунки кисломолочних продуктів. В розділі І кваліфікаційної роботи було проведено характеристику і обґрунтування вибору місця проектування цеху. Проведено техніко-економічне обґрунтування вибору асортименту який планується проектом та обрані способи виробництва в умовах проектованого підприємства. У розділі ІІ кваліфікаційної роботи було виконано необхідні для проекту технологічні розрахунки, здійснено підбір та розрахунок необхідного, для реалізації проекту, основного обладнання та устаткування. Здійснено розрахунок площ виробничих, допоміжних приміщень. У розділі ІІІ було розроблено адаптовані під підприємство, що проектується технологічні схеми виробництва. У розділі ІV опрацьовані питання з охорони праці, проведений аналіз небезпечних чинників виробництва. У розділі V проведеними розрахунками економічної ефективності встановлено період окупності проекту – 19 місяців. |
Опис: | The purpose of the work is to study the technology of dairy product production and design calculation of a fermented milk product production workshop in the Romny district of the Sumy region. Object – technology of fermented milk product production. Subject – technological schemes and calculations of fermented milk products. In section I of the qualification work, a characteristic and justification of the choice of the location for the workshop design were carried out. A feasibility study of the choice of the assortment planned by the project and the selected production methods in the conditions of a processing enterprise were carried out. In section II of the qualification work, the technological calculations necessary for the project were performed, the selection and calculation of the main equipment and facilities necessary for the implementation of the project were carried out. The calculation of the areas of production and auxiliary premises was carried out. In section III, technological production schemes adapted to the enterprise being designed were developed. In section IV, issues of labor protection were worked out, and an analysis of hazardous production factors was carried out. In section V, the calculations of economic efficiency established the payback period of the project - 19 months. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14086 |
Розташовується у зібраннях: | Харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Клімчук бак.pdf Restricted Access | 1,03 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.