Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14299
Назва: | Технологія переробки продуктів забою в умовах ПрАТ «Прилуцький м'ясокомбінат» Чернігівської області |
Інші назви: | Technology of processing slaughter products in the conditions of PJSC "Prylutskyi meat processing plant" of Chernihiv region |
Автори: | Карпенко, Антон Karpenko, Anton |
Ключові слова: | продукти забою м’ясокомбінат м’ясопереробна промисловість slaughter products meat processing plant meat processing industry |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник М. І. Шкурко |
Короткий огляд (реферат): | У сучасних умовах розвитку агропромислового комплексу України особливого значення набуває ефективна та раціональна переробка продуктів забою. Це зумовлено не лише потребою у збільшенні виробництва високоякісної продукції тваринництва, але й вимогами до безпечності, конкурентоспроможності та екологічності виробничих процесів. Одним із ключових елементів м’ясної промисловості є м’ясокомбінати, на яких здійснюється забій тварин, первинна обробка та переробка м’ясної сировини з метою отримання кінцевої продукції для споживання. Прилуцький м’ясокомбінат є прикладом сучасного підприємства, яке поєднує традиції м’ясопереробної галузі з інноваційними технологіями. Вивчення особливостей технологічного процесу переробки продуктів забою саме в умовах цього підприємства дозволяє виявити переваги й проблемні аспекти організації виробництва, а також розробити шляхи вдосконалення технологій з урахуванням сучасних вимог до якості, санітарної безпеки та економічної ефективності. |
Опис: | In the current conditions of development of the agro-industrial complex of Ukraine, effective and rational processing of slaughter products is of particular importance. This is due not only to the need to increase the production of high-quality livestock products, but also to the requirements for safety, competitiveness and environmental friendliness of production processes. One of the key elements of the meat industry is meat processing plants, which carry out animal slaughter, primary processing, and processing of meat raw materials to produce final products for consumption. The Pryluky Meat Processing Plant is an example of a modern enterprise that combines the traditions of the meat processing industry with innovative technologies. Studying the features of the technological process of processing slaughter products precisely in the conditions of this enterprise allows us to identify the advantages and problematic aspects of organizing production, as well as develop ways to improve technologies taking into account modern requirements for quality, sanitary safety, and economic efficiency. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14299 |
Розташовується у зібраннях: | Біолого-технологічний |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кваліфікаційна робота Карпенко.pdf Restricted Access | 2,01 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.