Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14542
Title: | Аналіз технології переробки молочної сировини та виробництва питного молока в умовах ТОВ «Мілкіленд Україна» філіал Сумський молокозавод ДП «Аромат» |
Other Titles: | Analysis of the technology of processing dairy raw materials and production of drinking milk in the conditions of LLC "Milkiland Ukraine" branch of Sumy Dairy Plant of SE "Aromat" |
Authors: | Водолага, Максим Володимирович Vodolaga, Maksym Volodymyrovych |
Keywords: | молокопереробні підприємства технології виробництва питного молока питне молоко пастеризоване milk processing enterprises technologies for the production of drinking milk pasteurized drinking milk |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | СНАУ |
Citation: | Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник І. Б. Вощенко |
Abstract: | Метою даної роботи є вивчення, аналіз та освоєння загального технологічного процесу виробництва питного молока; дослідження органолептичних, фізико-хімічних властивостей молока пастеризованого, збагаченого β-каротином в умовах філії Сумський молочний завод ДП «Аромат» ДП «Мілкіленд Україна». Об’єктом дослідження є технологічний процес виготовлення питного молока пастеризованого, збагаченого β-каротином. Предметом дослідження даної роботи є питне молоко пастеризоване, збагачене β-каротином. Встановлено, що за органолептичними та фізико-хімічними показниками молоко питне пастеризоване, збагачене β-каротином, виробництва філії Сумський молочний завод ДП «Аромат» ДП «Мілкіленд Україна» відповідає всім вимогам ДСТУ 2661-2010 «Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови». |
Description: | The purpose of this work is to study, analyze and master the general technological process of drinking milk production; study the organoleptic, physicochemical properties of pasteurized milk enriched with β-carotene in the conditions of the Sumy Dairy Plant branch of the State Enterprise "Aromat" of the State Enterprise "Milkiland Ukraine". The object of the study is the technological process of manufacturing pasteurized drinking milk enriched with β-carotene. The subject of the study of this work is pasteurized drinking milk enriched with β-carotene. It was established that according to organoleptic and physicochemical indicators, pasteurized drinking milk enriched with β-carotene produced by the Sumy Dairy Plant branch of the State Enterprise "Aromat" of the State Enterprise "Milkiland Ukraine" meets all the requirements of DSTU 2661-2010 "Drinking cow's milk. General technical conditions". |
URI: | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14542 |
Appears in Collections: | Біолого-технологічний |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Максим ВОДОЛАГА.pdf Restricted Access | 1,21 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.