Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14560
Назва: Вивчення технологічних особливостей виробництва молока в умовах ПСП «Лукново» Чернігівської області
Інші назви: Studying the technological features of milk production in the conditions of the farm "Luknovo" in the Chernihiv region
Автори: Смалевська, Євгенія
Smalevska, Yevheniia
Ключові слова: технологія
якісні показники
молоко
technology
quality indicators
milk
Дата публікації: 2025
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. Г. Бордунова
Короткий огляд (реферат): У роботі представлені результати дослідження технологічних особливостей виробництва молока в умовах ПСП «Лукново» Чернігівської області. Основна мета роботи полягала в оцінці технології отримання молока в даному господарстві. На ПСП «Лукново» Чернігівської області особливу увагу приділяють саме технологічним процесам виробництва молока, а саме належним умовам утримання та годівлі худоби, забезпеченню тварин кормами, механізації всіх виробничих процесів, дотриманню санітарно-гігієнічних норм тощо. В роботі досліджували технологію утримання та годівлі тварин, санітарно гігієнічний стан тваринницьких приміщень, фізіологічний стан тварин, молочну продуктивність корів другої лактації, біохімічний склад молока. Вміст сухої речовини в молоці корів дослідної групи виявився більшим на 0,42%, а його калорійність зросла на 2,67 ккал порівняно з показниками у контрольній групі. Також у корів дослідної групи зафіксовано підвищення масової частки білка на 0,62% та жиру на 0,2% у порівнянні з тваринами контрольної групи. Таким чином, безприв’язне утримання корів на літніх майданчиках дозволяє підвищити молочну продуктивність та покращити біологічну цінність молока. Таким чином, безприв’язне утримання корів на літніх майданчиках дозволяє підвищити молочну продуктивність та покращити біологічну цінність молока.
Опис: The work presents the results of a study on the technological features of milk production in the conditions of the Agricultural Enterprise 'Luknovo' in the Chernihiv region. The main goal of the work was to assess the technology of milk production in this farm. At the Agricultural Enterprise 'Luknovo' in the Chernihiv region, special attention is paid to the technological processes of milk production, namely the proper conditions for keeping and feeding livestock, providing animals with feed, mechanizing all production processes, and adhering to sanitary-hygienic standards, etc. The work studied the technology of animal housing and feeding, the sanitary hygienic condition of livestock facilities, the physiological state of animals, the milk productivity of cows in their second lactation, and the biochemical composition of milk. The content of dry matter in the milk of the experimental group of cows was found to be higher by 0.42%, and its caloric value increased by 2.67 kcal compared to the indicators in the control group. Thus, tetherless keeping of cows in summer paddocks allows for increased milk productivity and improved biological value of milk.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14560
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дипломна_Смалевська.pdf
  Restricted Access
1,62 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.