Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1578
Title: Формування водно-сольової фази молока корів у різні періоди лактації. Формирование водно-солевой фазы молока коров в разные периоды лактации
Other Titles: Forming water-salt phases of milk of cows in different periods of lactation
Authors: Камбур, М. Д.
Замазій, А. А.
Плюта, Л. В.
Калашник, О. М.
Камбур, М. Д.
Замазий, А. А.
Плюта, Л. В.
Калашник, А. Н.
Kambur, M. D.
Zamaziy, A. A.
Plyuta, L. V.
Kalashnik, A. N.
Keywords: молоко
корови
водно-сольова фаза
лактація
молоко
коровы
водно-солевая фаза
лактация
milk
cows
water-salt phase
lactation
Issue Date: 2013
Publisher: Сумський національний аграрний університет
Citation: Формування водно-сольової фази молока корів у різні періоди лактації [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, Л. В. Плюта, О. М. Калашник // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. - Суми, 2013. - Вип. 9 (33). - С. 18-20.
Abstract: В статті було розглянуто зміну складових компонентів молока корів в різні періоди лактації. Вміст сухої речовини молока залежно від періода лактації при забезпеченні організму корів поживними речовинами згідно норм годівлі зростав від періоду роздоювання до періоду завершення лактації. Вміст загального білку, жиру та лактози збільшувався з першого по третій період лактації відповідно в 1,05, 1,23 та 1,22 раза. Вміст мінеральних речовин в молоці зменшувався в 1,47 раза (р<0,01) в порівнянні з першим періодом лактації. В статье было рассмотрено изменение составных компонентов молока коров в разные периоды лактации. Содержимое сухого вещества молока в зависимости от периода лактации при обеспечении организма коров питательными веществами согласно норм кормления возростало от периода раздоя к периоду завершения лактации. Содержимое общего белка, жира и лактозы увеличивалось с первого по третий период лактации соответственно в 1,05, 1,23 и 1,22 раза. Содержание минеральных веществ в молоке уменьшалось в 1,47 раза (р<0,01) по сравнению с первым периодом лактации.
Description: In the article the change of components of milk of cows was considered in the different stages of lactation. Content of dry matter of milk depending on a perioda lactation at providing of organism of cows in obedience to the norms of feeding grew nutritives from the period of rozdoyuvannya to the period of completion of lactation. Content general an albumen, fat and lactose increased from the first for the third period of lactation accordingly in 1,05, 1,23 and 1,22 time. The table of contents of mineral matters in milk diminished in 1,47 times (r<0,01) as compared to the first period of lactation.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1578
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
06.pdf840,74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.