Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1580
Назва: Забезпеченність молочної залози корів попередниками для синтезу складових компонентів молока залежно від рівня надходження поживних речовин. Обеспеченность молочной железы коров предшественниками для синтеза составляющих компонентов молока в зависимости от уровня поступления питательных веществ
Інші назви: Provision of cow udder with precursors for the synthesis of the milk components depending on the level of nutrients in diet
Автори: Камбур, М. Д.
Замазій, А. А.
Касич, В. Ю.
Лівощенко, Е. М.
Калашник, О. М.
Камбур, М. Д.
Замазий, А. А.
Касич, В. Ю.
Ливощенко, Е. М.
Калашник, А. Н.
Kambur, M. D.
Zamaziy, A. A.
Kassich, B. Y.
Livoshenko, E. M.
Kalashnik, O. M.
Ключові слова: молочна залоза
корови
поживні речовини
молочная железа
коровы
питательные вещества
milk glad
cows
nutrients
Дата публікації: 2013
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Забезпеченність молочної залози корів попередниками для синтезу складових компонентів молока залежно від рівня надходження поживних речовин [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, В. Ю. Касич [та ін.] // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. - Суми, 2013. - Вип. 9 (33). - С. 24-28.
Короткий огляд (реферат): Результати досліджень свідчать, що забезпеченість тканин молочної залози корів попередниками для синтезу складових компонентів молока залежить від ефективності процесів рубцевої ферментації за умов різного рівня забезпечення організму тварин поживними речовинами. Доведено, що підвищення поживності раціону корів за рахунок концентрованих кормів лише на 10%, енергетичної забезпеченості організму тварин на 10-15% суттєво впливає на процеси рубцевої ферментації, активність мікроорганізмів рубця, синтез ЛЖК, а відповідно і надходження попередників для синтезу для складових компонентів молока. Результаты исследований свидетельствуют о том что, обеспечение тканей молочной железы коров предшественниками для синтеза составных компонентов молока зависит от эффективности процессов рубцевой ферментации при разних уровнях обеспечения организма животних питательными веществами. Повышение в рационе коров на 10% содержания концентрированных кормов, енергии на 10-15% существенно влияет на процессы ферментации в рубце, активность микроорганизмов рубца, синтез ЛЖК, а соответственно и поступление предшественников к тканям молочной железы для синтеза составных компонентов молока.
Опис: The results of research showed that the providing the udder tissues with precourors for the milk components syntethis depends on effective rumen fermentation with different level of nutrition. 10% increase in concentarated feeds, 10-15% increase in energy in diet significantly influence the fermentation process in rumen, rumen microorganism activity, volatile fatty acids and as a result - providing the precursors to the milk glad tissues for the milk components synthesis.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1580
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
08.pdf1,24 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.